Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада захищає Україну від Росії, а Німеччина радить більше працювати головою

Четвер, 23 жовтня 2003, 12:00
Канада виступає за розв'язання винятково мирним шляхом ситуації навколо будівництва російською стороною дамби в Керченській протоці, заявляє канадський посол в Україні Ендрю Робінсон.

"Ці питання повинні вирішуватися мирним шляхом за допомогою обопільних умов або шляхом звернення до міжнародних організацій, наприклад, у міжнародну судову інстанцію, якщо не можна вирішити в двосторонньому порядку", - заявив Робінсон в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер у Києві.

"Є ряд міжнародних і регіональних організацій, увагу яких на це питання Україна може звернути", - сказав він.

Канадський посол нагадав, що у свій час Канада була однією з перших західних держав, що визнали незалежність України, "в існуючих на той час кордонах".

"Якщо якійсь із країн не подобаються ці кордони, вона може звертатися для розв'язання своїх претензій у міжнародні організації", - відзначив посол.

При цьому Робінсон підкреслив: "Україна знає, що вона може розраховувати
на Канаду в тому, що Канада з повною віддачею розгляне будь-як подання України таким організаціям".

У той же час посол ФРН в Україні Дитмар Штюдеманн також заявив, що Німеччина наполягає на мирному розв'язанні ситуації в Керченській протоці.

Дипломат нагадав, що українська і російська сторони можуть звертатися до міжнародних організацій для розв'язанні цієї ситуації.

Але Штюдеманн додав, що відповідне рішення повинна ухвалити сама Україна. "Це вирішують самі українці, тут є кілька варіантів, нехай вони (українська сторона) про це говорять з російською стороною", - сказав він.

Посол висловив думку, що в подібних ситуаціях варто виявляти "по можливості, менше емоцій і більше розуму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування