Губернатор Краснодару може поновити битву за Тузлу через 5 днів

Четвер, 23 жовтня 2003, 12:38
Губернатор краснодарського краю Олександр Ткачов задоволений результатами робіт на дамбі в Керченській протоці.

"Я сьогодні задоволений тим, що за короткий період зроблено. Ми бачимо, що берег станиці Тамань уже не розмивається, немає тієї хвилі. І задача головним чином виконана", - сказав він журналістам у четвер.

Губернатор прибув на Таманський півострів для знайомства із ситуацією. Раніше в цей день він віддав розпорядження про припинення відсипання дамби в напрямку української території.

Українська сторона підтвердила зупинку будівництва дамби. Ранком у четвер відстань від дамби до українського кордону залишалася не набагато більшою 100 метрів.

Разом з тим, кореспондент російського Першого телеканалу з посиланням на висловлення Ткачова повідомив, що роботи будуть припинені усього на термін від двох до п'яти днів. Саме стільки часу, на думку Ткачова, потрібно Росії й Україні для того, щоб провести переговори і врегулювати всі спірні моменти.

Ткачов висловив думку, що коса Тузла є частиною РФ, частиною Краснодарського краю. "Ми підняли всі архівні документи, підняли історію, уся ця правова законодавча база сьогодні представлена урядові РФ і в МЗС. І, за великим рахунком, я вважаю, що це земля, полита кров'ю кубанськими козаками - це для нас священна земля", - заявив він.

"І ми будемо, безумовно, відстоювати інтереси краю. І, безумовно, просити й уряд РФ, просити президента, про те, щоб питання було урегульовано саме на користь Краснодарського краю", - сказав губернатор Кубані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше голова адміністрації Краснодарського краю Олександр Ткачов пояснював будівництво спробами відновлення екологічного балансу в регіоні. Така відповідь була розміщена і на сайті МЗС РФ.

Губернатор відзначив, що "в останні роки Краснодарський край відчув на собі розгул стихії - повінь, що призвело до численних людських жертв і руйнувань, ураганів, посухи".

"В результаті розмиву корінної частини коси Тузла близько Таманського півострова склалася ситуація, за якої відбувається руйнування берегової лінії півострова від мису Залізний ріг і далі у бік Керченської протоки. При цьому змиваються родючі землі сільськогосподарського призначення, пляжі, об'єкти комунального господарства", - підкреслив Ткачов.

Тому, сказав він, "на Таманському півострові і були розпочаті роботи з відновлення берегової зони. Вони ведуться на російській території і у водах, що безпосередньо прилягають до російських берегів".

Голова адміністрації Краснодарського краю підкреслив, що "у нас немає наміру виходити за межі адміністративно-господарського поділу між Кримом і Краснодарським краєм, зафіксованого в 1972-1973 роках на рівні заступників голів Кримського облвиконкому і Краснодарського крайвиконкому", цитує його
УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування