Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвина заблокували. Опозиція просила підтримати Кучму, кучмісти – розпустити парламент

Четвер, 23 жовтня 2003, 13:42
Робота ранкового засідання парламенту знову виявилася заблокованою опозицією після того, як Верховна Рада не прийняла в першому читанні законопроект про вибори депутатів на пропорційній основі.

У зв'язку з цим спікер Литвин оголосив про дострокове закриття засідання.

За законопроект, внесений опозицією, проголосували 202 депутата, за законопроект Гавриша, Йоффе, Дашутина – 115 депутатів, за законопроект Губского і Задорожнього – 69 депутатів.

Перший законопроект передбачає обрання усієї Верховної Ради за партійними списками у єдиному окрузі, два інших законопроекти передбачають поділ на 450 округів, у яких балотуються конкретні депутати.

Після нерезультативного голосування представники Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко блокували трибуну парламенту.

Після цього спікер оголосив до розгляду наступний законопроект, внесений до порядку денного. У той же час депутати, що блокували трибуну, не дали можливості виступити Сергію Терьохіну (фракція "Наша Україна") - доповідачу по цьому питанню.

Депутати почали обговорення можливого виходу із ситуації. Серед пропозицій з боку більшовиків лунало розпустити парламент або поставити в залі другу трибуну. Опозиція закликала опонентів підтримати президента, який погодився на пропорційні вибори.

Литвин, закривши засідання, звернувся до керівників фракцій з пропозицією зібратися під час перерви й обговорити подальші дії.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування