Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БУДІВНИЦТВО ДАМБИ ПРИПИНЕНО. Там мітингують козаки

Четвер, 23 жовтня 2003, 14:26
Росіяни припинили будівництво дамби в Керченській протоці в напрямку до острова Тузла.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Піддубний.

За його словами, у даний час на кінці дамби знаходиться близько 15 легкових машин з російськими чиновниками.

В той же час перший заступник голови Державної прикордонної служби України Михайло Коваль повідомив, що на дамбі спостерігається велике скупчення машин і людей.

За його словами, там знаходиться 50 вантажних машин, що вивалили свій вантаж на дамбі і залишилися на ній.

Крім того, прикордонники поста "Тузла" спостерігали численний мітинг, що провели на дамбі російські козаки.

На дамбі також побувала кавалькада легкових машин із "мигалками", серед них було декілька "мерседесів" представницького класу. Можливо, це було керівництво Краснодарського краю, повідомив Коваль.

Він також підтвердив, що в даний час роботи на дамбі не ведуться, українські прикордонники продовжують спостерігати за ситуацією в зоні своєї відповідальності.

Тим часом російська сторона повідомляє, що "будівельники припинили відсипання дамби на косі Тузла в напрямку української території".

Як повідомили агентству "Інтерфакс" у прес-службі адміністрації Краснодарського краю, розпорядження про зупинку робіт надійшло від губернатора Краснодарського краю Олександра Ткачова, який прибув у четвер на Таманський півострів для ознайомлення з ситуацією.

У прес-службі також відзначили, що в четвер на Тамані пройде виїзне засідання крайової ради безпеки по обговоренню ситуації навколо російської дамби.

Будівництво дамби в Керченській протоці від берега Таманського півострова до острова Коса Тузла велося з 29 вересня.

Відповідно до домовленості президентів України і Росії Леоніда Кучми і Володимира Путіна, будівництво дамби повинне було припинитися о 13.00 четверга.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...