КУЧМА ПРИГРОЗИВ ВИЙТИ З ЄЕП

Четвер, 23 жовтня 2003, 14:59
Україна може призупинити свою участь у Єдиному економічному просторі.

У підписаному 21 жовтня президентом України Леонідом Кучмою Указі міститься положення про те, що Україна, у випадку будівництва на її території Росією дамби, має намір проінформувати Росію про призупинення своєї участі в Єдиному економічному просторі, повідомили журналістам народні депутати України, які у четвер змогли ознайомитися з Указом президента.

Документ Кучма підписав 21 жовтня за результатами засідання Ради національної безпеки й оборони України. Указ спрямований на реалізацію рішень РНБО в зв'язку з будівництвом російською стороною дамби в Керченській протоці, повідомили депутати.

У випадку продовження будівництва російської дамби, Україна передбачає можливість звернутися за захистом у міжнародні структури, включаючи НАТО і міжнародний суд ООН, до ядерних держав-гарантів суверенітету України, говориться в Указі.

Міністерству закордонних справ України у випадку продовження будівництва дамби доручається оголосити відповідну частину Керченської протоки й Азовського моря внутрішніми водами України.

Ріа-новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування