Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція повернеться до закону про вибори тільки в лютому 2004

Четвер, 23 жовтня 2003, 16:38
Верховна Рада України знову відхилила три законопроекти про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

Після поновлення роботи парламенту о 16.00 голова Верховної Ради Володимир Литвин виніс на голосування питання про направлення на повторне перше читання трьох законопроектів про вибори парламенту України на пропорційній основі.

За цю пропозицію проголосували лише 93 народних депутати.

Литвин поставив на голосування проект постанови депутата Віктора Мусіяки (група "Європейський вибір"), у якому пропонувалося доручити конституційній комісії парламенту (співголови - Геннадій Васильєв, Олександр Мороз) підготувати погоджений законопроект про вибори народних депутатів на основі трьох підготовлених раніше законопроектів і з урахуванням пропозицій народних депутатів.

Комісії доручалося до 20 листопада 2003 року внести на розгляд парламенту погоджений законопроект. Ця пропозиція набрала всього 107 голосів.

Депутати також не підтримали пропозицію Литвина перенести три законопроекти на повторне перше читання і доручити конституційній комісії доопрацювати їх.

Підводячи підсумки цього голосування, спікер сказав, що ці законопроекти в такому випадку вважаються відхиленими Верховною Радою, і до їхнього розгляду можна буде повернутися тільки наступної сесії.

Під час цих голосувань депутати опозиційних фракцій продовжують блокувати трибуну парламенту, не даючи можливості розглядати питання порядку денного.

Литвин після голосувань по законопроектах про вибори вніс на голосування законопроект про держбюджет на 2004 рік у першому читанні, який депутати підтримали з третьої спроби.

У той же час по цьому питанню не змогли виступити, як планувалася, ні голова бюджетного парламентського комітету Петро Порошенко, ні перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, що присутній у сесійній залі.

Спікер продовжує ставити на розгляд і голосування питання порядку денного.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування