Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський не полізе у сварку старого подружжя Кучми і Путіна

Четвер, 23 жовтня 2003, 17:48
Президент Польщі Олександр Кваснєвський заявляє, що Польща не буде втручатися в російсько-український конфлікт навколо Тузли.

Про це від сказав в інтерв'ю російській газеті "Известия"

"Було б наївно намагатися вплинути на стосунки чоловіка і дружини, що живуть один з одним не один десяток років, - вважає Кваснєвський. - Ми знаємо наше місце у світі і розуміємо, що дістанемо "по руках", якщо замість політики сприяння будемо займати позицію адвоката в існуючих між іншими державами протиріччях", - відзначив Кваснєвський.

Він також відзначив важливість збереження добросусідських відносин з обома країнами.
"У політиці для нас важливі три складові: трансатлантичне співробітництво, інтеграція в ЄС і відносини з Росією й Україною", - сказав президент Польщі.

Кваснєвський вкотре відзначив, що виступає за приєднання України і Росії до європейського співтовариства. "Ми ж зі свого боку завжди виступали прихильниками об'єднання Європи, у якій є місце і Росії, і Україні, і Молдові", - заявив він.

У той же час Кваснєвський відзначив, що в цьому питанні (вступ у європейське співтовариство) вирішальною буде позиція кожної з країн, у тому числі й України. "Якщо Київ бачить себе в складі ЄС, то Польща готова підтримати таку "установку" сусіда. Але остаточне рішення про своє майбутнє в ЄС повинна прийняти тільки українська сторона з урахуванням думок різних політичних партій", - відзначив президент Польщі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування