Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці не обіцяли використовувати "Одеса-Броди"

Четвер, 23 жовтня 2003, 19:56
Дипломати посольства США в Україні не виступали з заявами про можливі угоди по використанню нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це говориться в заяві американського диппредставництва в Києві, текст якого переданий у четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

У заяві відзначається, що після "неофіційної розмови" представника посольства Дастін-ван Рейн з одним з журналістів, з'явилися інформаційні повідомлення, у яких їй "приписувалися заяви, які вона не робила, або її слова подавалися вирваними з контексту".

"Про конкретні компанії, контракти й обсяги нафти в розмові мова не йшла", - повідомляють у посольстві США в Україні.

Раніше з'явилося повідомлення про те, що американська компанія Chevron-Texaco готова транспортувати по українському нафтопроводі близько 14 млн. тонн каспійської нафти в Європу. Відповідно до нього договір міг бути підписаний найближчим часом, після врегулювання питання тарифів на транспортування і при "єдиній позиції" "Укртранснафти".

Останні півроку в Україні ведеться гостра полеміка щодо напрямку використання трубопроводу "Одеса-Броди": для постачань легкої каспійської нафти в Європу або реверсного прокачування важкої російської нафти "юралз". Пряме використання трубопроводу підтримують ЄС і США, реверс - Росія.

ChevronTexaco - четверта у світі і друга в США найбільша нафтова компанія. Доход ChevronTexaco у 2002 році складав майже 100 млрд. дол., чистий прибуток - 1,132 млрд. дол. Компанії належить 50% СП "Тенгізшевройл", що є найбільшою компанією, що добуває нафту в Каспійському регіоні (Тенгізьке родовище).


Читайте також:

Chevron-Texaco готова качати нафта по "Одеса-Броди", але є 2 "але"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...