Касьянов "ледь тримає ситуацію" і вимагає від Януковича пояснень

П'ятниця, 24 жовтня 2003, 11:55
Росія виходить з того, що ситуація навколо Азово-Керченської акваторії повинна вирішуватися так, як передбачено в угоді про кордон між двома країнами. Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр РФ Михайло Касьянов, відкриваючи переговори в Будинку уряду зі своїм українським колегою Віктором Януковичем.

"Відповідно до угоди, це є внутрішніми водами України і Росії, а всі питання користування Азово-Керченською акваторією повинні вирішуватися в двосторонньому порядку в рамках двосторонніх угод", - сказав Касьянов.

"Які це угоди - ми детально обговоримо", - підкреслив російський прем'єр.

Касьянов відзначив, що Росія дещо розчарована тим, що відбувається сьогодні в районі Керченської протоки. "Однак ми повні рішучості відрегулювати всі питання, настрій російського уряду досить позитивний", - підкреслив прем'єр.

За словами Касьянова, з Києва й України в цілому лунає багато заяв від політиків різного рівня, що коментують ситуацію. "Тепер ми хочемо з перших рук одержати інформацію, роз'яснення від вас, як ви бачите ситуацію і мотивуєте дії в Керченській протоці", - звернувся Касьянов до Януковича.

"Ми ледь тримаємо ситуацію, але вважаємо, що усе в наших руках, ми зможемо відрегулювати будь-які проблеми, якщо такі є", - зауважив прем'єр-міністр РФ.

Російський прем'єр відзначив, що за останній рік удалося домогтися серйозного прогресу в двосторонніх відносинах з Україною, зокрема, у створенні Єдиного економічного простору, угоди про кордон, газовій і нафтовій сфері.

Зі свого боку, Янукович підкреслив, що сьогоднішня зустріч обумовлена тривогою Києва щодо питання територіальної цілісності України. "Зараз зворушена громадська думка з двох сторін, підключені парламенти двох країн, ситуація набула публічного характеру, а весь світ спостерігає і дивиться, як ми, як говорять у нас на Україні, "тузлимся", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Янукович вважає, що в сторін є всі можливості зробити спільні дії в районі Керченської протоки більш зрозумілими і прогнозованими. "Добре, що ми сіли за стіл переговорів, таке бажання в нас було із самого початку", - сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...