Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз ще не домовився з Ющенком про єдиного кандидата

П'ятниця, 24 жовтня 2003, 16:21
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що за умови участі Ющенка в проведенні політичної реформи відкриваються широкі перспективи при визначенні єдиного кандидата на президентських виборах.

"Наші переговори з Ющенком стосуються узгодження наших позицій щодо політичної реформи. Мені здається, що ми наближаємося до розуміння здійснення політичної реформи у повному обсязі ще до президентських виборів. Хоча щодо цього ми ще не досягли повного розуміння", - заявив Мороз в інтерв'ю "Поступу".

"Якщо в цьому питанні політичні сили, що підтримують Ющенка, визначаться й будуть підтримувати ухвалення політичної реформи, й вона буде ухвалена, тоді в нас є дуже широка перспектива для компромісів і пошуків варіантів співпраці під час президентських виборів і навіть парламентських", - відзначив лідер соціалістів.

"До того часу, поки це не буде вирішено, ми не можемо говорити про інтеграцію аж до визначення спільного кандидата, оскільки, якщо влада буде передаватися із тими повноваженнями президента, які є зараз, то це несе таку ж загрозу для України, як і нинішня влада. До того ж, в будь-якому виконанні: Ющенка, Тимошенко, Мороза чи Симоненка", - додає він.

На запитання, чи погодився б Мороз підтримати Ющенка, якби той пообіцяв виконати домовленості щодо політреформи після президентських виборів, лідер соціалістів зазначив, що "угода не може замінити Конституцію".

Крім того, Мороз переконаний, що для ухвалення політичної реформи у Верховній Раді вистачить.

"Я переконаний, що президент буде змушений піти на це. Оскільки це в його інтересах. Навіть якщо президентом буде наступник Кучми від сьогоднішньої більшості, чи це Янукович, Тигипко чи Кірпа, то він, у першу чергу, посадить Кучму. Тому хай президент подумає, що йому робити", - зазначив він.

На запитання, чи підтримає Соцпартія відставку уряду Януковича, Мороз заявив, що не хотів би брати участі в чужих інтригах.

"Сьогодні уряд - це маріонетка, тому для нас не має значення, зміниться уряд чи ні. Він не є зараз чинником стабільності в державі. Уряд Януковича повинен бути урядом, а не прислугою в Адміністрації президента. Гіпотетично в мене є окремі аналізи й припущення, але поки що рано про це говорити, оскільки не хочу таким чином до цього долучатися. Ми не будемо підтримувати цей уряд, бо він не наш, але й уплутуватися у чужі інтриги також не хочемо", – зазначив Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування