Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гончаров не був лідером і організатором "банди перевертнів" - адвокат

П'ятниця, 24 жовтня 2003, 16:36
Колишній адвокат покійного екс-міліціонера Ігоря Гончарова, якого Генпрокуратура України звинувачує в організації так званої "банди перевертнів", вважає, що його підзахисний не був лідером і організатором даного злочинного угруповання.

Такий висновок адвокат Віктор Бояров зробив, проаналізувавши постанову про закриття кримінальної справи у відношенні Гончарова в зв'язку зі смертю обвинувачуваного.

"Основний парадокс запропонованої слідством версії в тому, що Гончарову приписується роль керівника й організатора банди. Однак з опису епізодів випливає, що він був одночасно і керівником-організатором, і рядовим виконавцем, який безпосередньо займався убивствами.

Закономірно виникає питання: а який резон для Гончарова створювати банду, якщо він сам "...і швець, і жнець і на дуді гравець...?", - говориться в коментарі Боярова, опублікованому в п'ятницю інтернет-сайтом "Україна кримінальна".

Адвокат також повідомив, що родичі померлого звернулися до генпрокурора зі скаргою, у якій вимагають у відповідності зі ст. 215 Кримінально-процесуального кодексу відновити розслідування справи у відношенні Гончарова.

Бояров стверджує, що рядові члени "банди перевертнів", даючи свідчення з обвинуваченнями на адресу Гончарова, робили це "тому що, за словами представників правоохоронних органів, "він уже не жилець".

Адвокат також висловлює припущення, що "банда перевертнів" уже могла існувати до 1997 року, коли, за версією слідства, вона була створена Гончаровим.

Як повідомлялося, Гончаров, що знаходився під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, помер 1 серпня 2003 р.

За даними слідства, в угруповання входили старші офіцери міліції, які в різний час звільнилися з органів внутрішніх справ, зокрема, співробітник київського УБОЗ, співробітник секретної оперативної служби міліції, працівник міністерства й інші.

Після смерті Гончарова за посередництвом невідомих людей громадська організація "Інститут масової інформації" одержала конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті".

У вміщених там заявах Гончаров звинувачує співробітників УБОЗ і членів банди "Киселя" в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Він також заявляє, що після арешту його неодноразово били співробітники УБОЗ, щоб не допустити розголошення відомої йому інформації.

Експертиза підтвердила достовірність листів, і вони залучені до кримінальної справи про убивство Гонгадзе. В даний час в інтернеті продовжують публікувати ще ряд листів Гончарова з додатковими відомостями про вбивство журналіста. При цьому в Генпрокуратурі України заявляють, що в цих листах не міститься невідомої для них інформації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: