Прикордонники ігнорують вимогу Касьянова піти з Тузли

Субота, 25 жовтня 2003, 15:26
Українські прикордонники на острові Коса Тузла продовжують нести службу в звичайному режимі.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу начальник прес-центру Державної прикордонної служби України Анатолій Самарченко, який у даний час перебуває на острові.

За його словами, на дамбі працює усього лише кілька машин, які продовжують її зміцнювати. Жодних інших робіт там не проводиться.

Після повернення з Москви в п'ятницю прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що українська сторона розгляне пропозицію Росії про виведення прикордонників з острова Тузла. За його словами, поставлене російською стороною питання про виведення українських прикордонників з Тузли буде розглянуто на рівні експертів. "Ми будемо діяти відповідно до законодавства і Конституції України", - підкреслив прем'єр.

Як повідомляє радіо "Эхо Москвы", за минулу ніч Україна призупинила роботи земснаряду, за допомогою якого намагалася поглибити протоку, яка розділяє Косу Тузла і російську дамбу.

Це було зроблено після того, як уночі на дамбу приїхали представники адміністрації Таманського півострова. За даними радіостанції, Україна збиралася поглибити протоку до 18 метрів, щоб перешкодити будівництву дамби в Керченській протоці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування