На зустріч з Ющенком прийшли СДПУ(О), донецькі і "перевертні"

Неділя, 26 жовтня 2003, 14:28
Біля будинку театру імені Тараса Шевченка у центрі Харкова, де в неділю повинен відбутися Форум демократичних сил за участю лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка, зібралися на мітинг кілька сотен представників як пропрезидентських, так і опозиційних партій.

Мітинг проти форуму організований СДПУ(О), Народно-демократичною партією, партією "Регіони України" і Аграрною партією, передає Інтерфакс-Україна.

Більше всього представників СДПУ(О). Вони тримають у руках прапори цієї партії.

Опозиція чекає приїзду Ющенко, а представники партій влади тримають антиющенківські плакати. "Ющенко к власти - забудьте о счастье", "Нашизм - фашизм для України", - написано на плакатах.

Член СДПУ(О) Владимир Шепетін, виступаючи з трибуни, закликав лідера "Нашої України" "не побоятися вийти" до них, у відповідь на що член фракції Євген Червоненко заявив, що "Ющенко ні від кого не ховається і, коли прибуде, - виступить".

Член фракції "Наша Україна" Іван Плющ, коментуючи ситуація, заявив, що це "свідчення того, що ми побудували кримінально-поліцейську державу". За словами депутата, він ранком з трудом дістався до харківського штабу блоку, оскільки "центр був перекритий сотнями людей у формі".

Напередодні у Херсоні також відбувся форум "Нашої України".

Керівник обласного штабу "Нашої України" Валерій Третьяков критично оцінив всі дії влади в області. "У той час, коли 40 відсотків громадян живе за межею бідності, влада переймається тим, що зірвати візит Ющенка. У мене складається враження, що облдержадміністрації змагаються, хто краще спрацює проти Ющенка".

Він повідомив, що на початку форуму біля палацу зібралося близько 50 чоловік, переважно учнів ПТУ та студентів інституту внутрішніх справ. Вони повідомили, що їм запропонували гроші за пікет проти Ющенка: за одну годину 5 гривень, а за півтори - 7 гривень, передає прес-служба "Нашої України".

Вони тримали плакати "Херсонщина вітає американського зятя" та свистіли у свистки. Однак вони припинили це, коли почали слухати трансляцію виступу Івана Плюща, який відкривав форум. Телевізійну трансляцію на вулицю було зірвано, оскільки від екрану відрізали живлення.

Віктор Ющенко у своєму виступі подякував громаді, яка, "не дивлячись на дії бандитської влади, прийшла у вихідний поспілкуватися". Він заявив, що в залі є провокатори і звернувся до них: "Перевертні, записуйте все і передайте полковнику Кузьменку (заступнику начальника УМВС Херсонщини). Заберіть молодчиків і не дестабілізуйте захід", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування