Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку замінували літак, а він готовий захищати оригінального Пушкіна

Неділя, 26 жовтня 2003, 15:51
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко повідомив, що через півтора місяці на Форумі демократичних сил у Києві будуть розглядатися питання про формування єдиної платформи, єдиної логіки дій і узгодженого кандидата на майбутніх президентських виборах.

"Головна задача зараз - сформувати єдину платформу, узгоджену логіку спільних дій і узгодженого кандидата", - сказав Ющенко, виступаючи на Форумі демсил у Харкові в неділю.

Форум зібрав кілька сотен представників політичних сил, які входять до блоку "Наша Україна", а також Компартію, Соцпартію, Блок Юлії Тимошенко.

У своєму виступі Ющенко назвав єдиною кризою в Україні кризу влади - "злочинної, непрозорої, корумпованої та нечесної".

"Влада сьогодні намагається внести в суспільство розкол по різних лініях - мовній, конфесіональній і політичній, створити думку про розкол України на захід і схід", - сказав лідер блоку.

Крім того, він повідомив про перешкоди, з якими зіштовхувався в останні дні. Так, за його словами, у суботу перед перельотом у Харків, надійшло повідомлення про мінування його літака, а в неділю, коли Ющенко їхав на нараду в один з населених пунктів під Харковом, усі мости по дорозі були закриті на терміновий ремонт.

Перед початком форуму Ющенко виступив перед мітингом біля театру імені Тараса Шевченка, де проходить цей захід. Він підкреслив, що не поділяє Україну на "лівих" і "правих", а на тих, хто за демократію і проти неї, а також подякував усім, хто зібрався біля будинку театру, незалежно від того, хто їх привів.

Ющенко звернув увагу на плакат "Харкову – Пушкіна російською мовою", підкресливши, що якщо російська мова в Харкові є пригнобленою, він "готовий стати політичною силою, яка захистить цю мову".

***

Виступаючи на форумі, народний депутат з "Нашої України" Тарас Стецьків сказав, що вони не виключають ініціювання всеукраїнського референдуму про збереження прямих президентських виборів.

Стецьків підкреслив, що якщо Леонід Кучма спробує через парламент провести зміни до Конституції, щоб обирати президента Верховною Радою, "у нас не буде іншого виходу, як ініціювати референдум про збереження прямих президентських виборів".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

На зустріч з Ющенком прийшли СДПУ(О), донецькі і "перевертні"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...