Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські прикордонники продовжують стежити за зміцненням дамби

Понеділок, 27 жовтня 2003, 08:45
Прикордонники продовжують нести службу на острові Коса Тузла в Керченській протоці. Жодних наказів про зміну порядку несення служби не надходило, повідомив у понеділок начальник прес-центру Державної прикордонної служби Анатолій Самарченко.

За його словами, росіяни продовжують роботи зі зміцнення дамби, будівництво якої завершилося трохи більше, ніж за сто метрів від українського кордону.

Відповідаючи на питання агентства, Самарченко відзначив, що до виникнення конфліктної ситуації навколо будівництва дамби на острові Коса Тузла знаходилися тільки місцеві жителі, там не було стаціонарної прикордонного посту. Іноді прикордонники туди навідувалися з перевіркою, повідомив він.

Рішення про розміщення прикордонників і облаштування 25-ї застави 79-го Сімферопольського прикордонзагону на острові Коса Тузла було ухвалено після виникнення загрози порушення українського кордону, у зв'язку з тим, що Росія без повідомлення Києва почала будівництво дамби в напрямку українського кордону, підкреслив начальник прес-центру.

У той же час заступник голови комітету з міжнародних справ Державної думи РФ Сергій Шишкарьов повідомив, що відсипання дамби убік українського кордону не ведеться, у цьому напрямку роботи були припинені ще минулого четверга.

"Рішення по відновленню коси Тузла абсолютно правильне, тому що влада повинна насамперед дбати про інтереси конкретних людей, що страждають тут від стихій протягом декількох років, - сказав Шишкарьов. - Уже були людські жертви, вистачить".

За даними співрозмовника агентства, за останні 7 років жертвами повеней і обвалів, викликаних руйнуванням берегової лінії, стали близько 10 місцевих жителів.

На думку депутата, відновлення коси має бути продовжене, інакше знову з'явиться загроза екологічних руйнувань Таманського півострова.


"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...