Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти анексії Тузли протестуватимуть у Москві та Вашингтоні

Понеділок, 27 жовтня 2003, 09:18
Днями в Москві має вдруге відбутися пікет протесту проти будівництва дамби до українського острова Тузла. Заявку на пікет подано столичною ліберальною організацією Російське контактне об’єднання, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Тиждень тому російські ліберали за участю представників української громади Москви вже пікетували будинок Міністерства закордонних справ Росії під українським прапором і з гаслами: "Росія – припини агресію проти України!" та "Україна вже ніколи не буде колонією Росії!".

Голова Об’єднання українців Росії Олександр Руденко-Десняк розповів, що спочатку треба думати про наслідки, а потім робити. "Я маю на увазі рішення російської сторони про будівництво дамби. Якщо хтось щось вважаєте спірним питанням, то є загально прийнята цивілізована практика – сідати за стіл переговорів та домовлятися у спокійній виваженій атмосфері, а не гратися з вогнем".

Голова організації Українського національного руху Москви Віктор Гуменюк вважає, що російські ЗМІ необ’єктивно висвітлюють події навколо Тузли. Він розповів, що днями був запрошений на російський телеканал НТВ для участі в передачі "Свобода слова".

"Попри те, що керченська міськрада вимагає від Києва захистити територіальну цілісність України, у телемості з Кримом, за сприяння московських редакторів програми, взяли участь лише ті з представників керченської російської громади, які з телевізійного екрану закликали Москву приєднати Крим до Росії. Та й взагалі, останнім часом звичайний антиукраїнській тон російських ЗМІ значно посилився", – розповів московський українець.

Також, за інформацією "Української правди", у середу о 13 годині має відбутися пікетування українською діаспорою посольства Росії у Вашингтоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...