Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Есдеки і "регіонали" допоможуть Піскунові посадити Тимошенко

Понеділок, 27 жовтня 2003, 10:43
Депутати пропонують парламентові розглянути 6 листопада на пленарному засіданні подання Генеральної прокуратури про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті членами фракцій Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Володимиром Зайцем і "Регіони України" Олексієм Корсаковим.

Як повідомлялося, Генпрокуратура знову направила в парламент подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Тимошенко. Подання вже знаходиться на розгляді в регламентному комітеті Верховної Ради.

На початку жовтня спікер парламенту Володимир Литвин повернув у Генпрокуратуру спрямоване раніше подання на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності. Він зробив це на підставі рішення парламентського регламентного комітету.

Однією з підстав для прийняття такого рішення комітетом був на той момент ще не скасований вердикт Апеляційного суду Київської області про закриття всіх справ щодо Тимошенко.

У травні 2003 року Апеляційний суд Київської області, розглянувши скаргу адвоката чоловіка й жінки Тимошенко Віктора Швеця, закрив усі кримінальної справи "по Тимошенко і "ЄЕСУ".

Генпрокуратура оскаржила закриття кримінальних справ, внісши у Верховний суд касаційне подання. 10 червня Верховний суд призупинив дію рішення апеляційного суду, а 7 жовтня скасував його, направивши на повторний розгляд.

Таким чином, слідство у кримінальних справах щодо подружжя Тимошенків і колишніх керівників "ЄЕСУ" продовжується. Улітку Шевченківський місцевий суд Києва вже приступив до розгляду кримінальної справи у відношенні двох колишніх керівників корпорації Геннадія Тимошенка й Антонині Болюри. Однак у зв'язку з погіршенням здоров'я Геннадія Тимошенка в засіданні була оголошена перерва.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування