Плюща не пустили на мітинг опозиції, він радить "нарощувати м'язи"

Понеділок, 27 жовтня 2003, 11:31
Керівник регіонального представництва "Нашої України" у Харківській області, народний депутат Володимир Філенко заявив, що харківська міліція не виконала рішення погоджувальної ради Харківської міської ради про розведення колон демонстрантів.

Зокрема депутат відзначив, що міліція не забезпечила розведення мітингів, організованих, з одного боку, опозицією, з іншого – місцевими есдеками, у різні місця, передає прес-служба блоку.

Парламентарій відзначив, що владі було відомо про проведення 26 жовтня 2003 року форуму демократичних сил Харківщини в театрі імені Тараса Шевченка задовго до цього заходу.

За словами Володимира Філенка, у п’ятницю, 24 жовтня до Харківської міської ради надійшло одразу дві заявки про проведення масових заходів. Одна з них – від представників "Нашої України", СПУ та БЮТ про проведення мітингу опозиційних сил, а інша – від СДПУ(о), НДП, Аграрної партії, Регіонів України, а також Соціал-демократичної молоді про проведення антиющенківського пікету.

Після цього, за словами народного депутата, відбулася погоджувальна рада Харківської міської ради, на якій депутати дійшли згоди, що міліція має розвести ці колони в різні боки. Однак у неділю, 26 жовтня, колони пропрезидентських політичних сил прийшли на мітинг саме на те місце, на якому мали збиратися представники опозиції, але міліція нічого не зробила, щоб розвести цих пікетників у різні боки.

Коментуючи численні події та провокації, які супроводжували форум демократичних сил Харківщини, народний депутат Іван Плющ зазначив, що він "раніше такого не бачив, щоб театр, у якому проводиться подібний масовий захід, міліція оточувала за три квартали".

Він також розповів, що їхав до харківського театру імені Шевченка, де відбувався форум, у машині Володимира Стретовича. Міліціонеру виявилося замало документів Стретовича, який перебував за кермом, і він не бажав пропускати машину, тому що у пасажира – Івана Плюща – не було документів.

Представник "Нашої України" наголосив на необхідності об’єднання демократичних сил напередодні президентських виборів із метою забезпечення чесності та прозорості виборчого процесу "хоча б для того, щоб захистити виборчі урни". "Потрібно качати м’язи, щоб вистояти", – підкреслив Іван Плющ.

Відповідаючи у Харкові на питання про поданий ним проект постанови Верховної Ради про призначення дня виборів президента України на 31 жовтня 2004 року, Плющ заявив, що вважає свою ініціативу абсолютно законною.

За словами представника "Нашої України", вітчизняне законодавство передбачає, що подібна постанова має бути подана не пізніше, ніж за 180 днів до виборів голови держави, а про часове обмеження в інший бік нічого не сказано.

Читайте також:

Ющенку замінували літак, а він готовий захищати оригінального Пушкіна

На зустріч з Ющенком прийшли СДПУ(О), донецькі і "перевертні"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News