У Керченській протоці нафти й газу немає – Франчук

Понеділок, 27 жовтня 2003, 14:07
У Керченській протоці, де Росія почала будівництво дамби до українського острова Тузла, немає доведених запасів газових і нафтових родовищ.

Про це заявив президент державної компанії "Чорноморнафтогаз" Ігор Франчук журналістам у понеділок в Києві.

Водночас, за його словами, сейсмологічні дослідження свідчать про значні запаси газу в Прикерченському морському шельфі, зокрема, структурі Суботин, яка знаходиться на 100 км південніше від протоки.

Президент компанії повідомив, що "Чорноморнафтогаз" має намір розпочати розвідувальне буріння на структурі Суботин наприкінці цього – на початку наступного року, зазначивши, що це буде перша свердловина в Прикерченській зоні Чорного моря.

Він підкреслив, що компанія не може прогнозувати можливі нафтові і газові запаси в Керченській протоці і навколишньому регіоні, покладаючись лише на сейсмічні дослідження.

"Тільки пробуривши першу свердловину на Суботині, ми зможемо з упевненістю сказати, чи є в цьому регіоні нафта або газ", - сказав Франчук.

Президент "Чорноморнафтогаза" зазначив, що Керченська протока дуже мілка, що значно ускладнює судноплавство.

"Ми дуже уважно стежимо за подіями навколо Тузли, оскільки питання будівництва дамби може змінити не лише екологічну ситуацію, але й саме судноплавство", - зазначив він.

ДАО "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобуванні нафти і газу в акваторії Чорних і Азовських морів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування