Краснодарський губернатор хоче з'єднати Україну з Росією мостом і "насипати відрами пісок"

Понеділок, 27 жовтня 2003, 14:54
Губернатор краснодарського краю Олександр Ткачов вважає, що конфлікт навколо острова Тузла досі не вирішений.

Про це він повідомив у ході зустрічі з головою кримської делегації кримським прем'єром Сергієм Куніциним, що пройшла в понеділок у Краснодарі.

За словами Ткачова, на будівництво дамби влада Краснодарського краю пішла винятково через екологічну обстановку.

У той же час Ткачов вважає, що питання про приналежність острова Коса Тузла є спірним, і його вирішення знаходиться в компетенції федеральної влади.

"Російська сторона припинила роботи на російській території, але кордон ми не порушили, і не збираємося цього робити", - сказав Ткачов.

Він також запропонував з'єднати Керченський і Таманський півострів мостом. "Ідея будівництва моста і з'єднання двох півостровів - Таманського і Керченського - має сенс", - сказав губернатор.

"Чотири з половиною кілометри назустріч ми вже зробили. Від такого моста виграють усі з часом. Кубань і Крим без туристів не будуть мати перспективи", - відзначив Ткачов.

Він також запропонував для вирішення конфліктної ситуації, що склалася, створити спільну комісію. "Нехай ця комісія скаже, як діяти нам на практиці, як бізнесу працювати без проблем", - відзначив Ткачов.

У той же час Куніцин запропонував погодитися з пропозицією Ткачова і внести пункт у меморандум про створення спільної комісії з вивчення проблем коси Тузла.

Він заявив також, що розділяє позицію губернатора Краснодарського краю щодо сформованої ситуації і вдячний йому за зважену позицію з проблем Тузли.

Разом з тим він підкреслив, що "кращого подарунка", ніж рішення будувати російську дамбу до українського острова, "противникам створення Єдиного економічного простору" не можна було вигадати.
Кримський прем'єр сказав, що в Україні багато бажаючих захистити український острів Тузла, на що Ткачов відповів: "У нас багато бажаючих насипати відрами пісок (для продовження будівництва дамби)".

"Ми далеко зайшли в розкручуванні цієї проблеми і, на жаль, завдали глибокого удару самі собі. І задача стоїть - що робити. Без суб'єктивного фактора ми згодні попрацювати стільки, скільки потрібно", - сказав Куніцин.

"Прикордонників на острові Тузла ми продовжуємо тримати лише з однією метою: щоб вони стримували козаків із Запоріжжя і представників громадських організацій, що рвуться на захист острова Тузла", - відзначив Куніцин.

В даний час зустріч Куніцина і Ткачова завершилася, проходять засідання секцій з екології, з правових питань, з економіки і торгівлі, з аграрних питань і з питань зовнішніх зв'язків. До кримської делегації, крім прем'єра, входять близько 20 представників кримського уряду і парламенту.

Як очікується, за підсумками зустрічі повинен бути підписаний меморандум про дружбу і співробітництво між Кримом і Краснодарським краєм у рамках раніше укладеної угоди про співробітництво між автономією і Краснодарським краєм Росії.

Переговори проходили з ініціативи губернатора Краснодарського краю Олександра Ткачова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...