Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо влада "здасть" Тузлу, там виникнуть "громадські застави"

Понеділок, 27 жовтня 2003, 15:50
Лідер УНП, член "Нашої України" Юрій Костенко заявляє, що в разі відкликання прикордонників з острова Тузла там будуть формуватися громадські застави.

Про це говориться в заяві, поширеній прес-службою партії.

Костенко заявив, що "якщо українська влада нехтуватиме вимогами Конституції та українського законодавства щодо захисту територіальної цілісності України та піде на поступки Росії, "Наша Україна" та інші державницькі громадські та політичні організації мають створити "громадські застави" для захисту територіальної цілісності України".

При цьому він посилається на Статтю 17 Розділу І Конституції України, в якій записано, що захист суверенітету і територіальної цілісності України є "найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу".

"Отже, якщо держава не здатна захистити суверенітет і територіальну цілісність України, це повинен зробити Український народ", - зазначає Костенко.

Водночас депутат розцінює заяву українського прем’єра Януковича про вивід прикордонних військ, а потім спростування ним цієї заяви як "слабкість позицій українського прем’єра та й самої української влади".

"Саме слабкість української влади обумовлює події як в самій Україні, так і на її кордонах", - говориться в заяві.

Він назвав "грубим порушенням сучасної міжнародної практики та свідченням, що Росія діє з позиції сили, підігріваючи шовіністичні настрої перед парламентськими виборами в РФ, які мають відбутися в грудні, та президентськими, що призначені на наступний рік, на користь діючої влади в Росії" вимогу російського прем’єра Касьянова відкликати українських прикордонників з острова Тузла", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування