Симоненко хоче, щоб Литвин ще раз порушив регламент для закону про вибори

Понеділок, 27 жовтня 2003, 16:48
Фракція комуністів у Верховній Раді України і надалі має намір вимагати розгляду й ухвалення рішення на цій сесії парламенту щодо законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі, заявив лідер фракції Петро Симоненко.

В інтерв'ю журналістам у понеділок він повідомив, що Компартія має намір підняти це питання в ході наступної погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту. У той же час Симоненко уточнив, що фракція ще не вирішила, у якій формі буде вимагати розгляду законопроекту.

За його словами, у випадку, якщо ця ініціатива буде підтримана іншими опозиційними фракціями, не виключене подальше блокування трибуни парламенту. Крім того, фракція Компартії може не брати участі в розгляді інших законопроектів.

Симоненко підкреслив, що голова Верховної Ради Володимир Литвин неодноразово порушував регламент, знову виносячи в сесійний зал раніше відхилені законопроекти, як на розгляд, так і на голосування. "Ми свідки того, що регламент порушується постійно", - підкреслив лідер КПУ.

Однак законопроекти про вибори народних депутатів Литвин оголосив відхиленими, відзначив лідер фракції. "Очевидно, що Литвин політично підтримує пропрезидентську більшість, що його і висувала", - підкреслив Симоненко.

Лідер комуністів пояснив, що представники більшості аргументують неприйняття або непідтримку законопроектів про вибори народних депутатів тим, що в цих документах не враховані інтереси парламентаріїв, обраних по мажоритарних округах.

"Ця заява абсурдна, у зв'язку з тим, що 99% мажоритарників не обиралися по округах, а їхня доля вирішувалася в адміністрації президента", - підкреслив Симоненко, додавши, що "адміністрація президента разом із блоком Ющенка провалюють політичну реформу".

Лідер КПУ також висловив думку, що нинішнє роздування скандалу навколо острова Тузла, яке вносить напругу в україно-російські відносини і ряд інших політичних моментів, відволікає увагу від проведення політичної реформи. "Президент Леонід Кучма почав активно працювати на обрання Ющенка (президентом )", - підкреслив Симоненко.

Як повідомлялося, у четвер, 23 жовтня, парламент кілька разів намагався ухвалити рішення по трьох законопроектах про вибори народних депутатів, однак жоден із винесених на голосування законопроектів не набрав необхідних 226 голосів.

Литвин вніс пропозицію направити ці законопроекти на повторне перше читання, однак ця пропозиція також не була підтримана депутатами. Після цього спікер оголосив ці законопроекти відхиленими парламентом і нагадав, що, відповідно до регламенту, до розгляду цього питання Верховна Рада може лише повернутися тільки на наступній сесії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Опозиція повернеться до закону про вибори тільки в лютому 2004

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...