Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти хочуть самі обрати собі омбудсмена

Вівторок, 28 жовтня 2003, 12:36
Українські журналісти просять голову комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Томенка та омбудсмена Карпачову врахувати їх побажання при призначенні уповноваженого з питань свободи слова й засобів масової інформації.

Про це сказано у відкритому листі українських журналістських організацій Інститут масової інформації, Незалежна медіа-профспілка та Інтернет-видання "Телекритика".

Такий лист також адресовано голові Союзу журналістів Лубченку.

У листі зазначено, що журналісти вітають ініціативу запровадження посади уповноваженого представника з питань свободи слова й засобів масової інформації при українському омбудсмені і відзначають особливу важливість цієї посади.

Водночас наголошується на необхідності проведення широких консультацій з журналістською громадськістю перед тим, як кандидатура на цю посаду буде визначена. Журналісти хотіли б внести деякі свої пропозиції стосовно цього.

"Від того, чи користуватиметься представник Омбудсмена з питань ЗМІ довірою журналістської спільноти, наскільки він володітиме належним професійним і особливо моральним рівнем, залежить наразі надто багато для майбутнього української журналістики", - зазначається у листі.

Також журналістські організації наголошують, що майбутній омбудсмен із прав журналістів має перш за все акцентувати увагу на соціальному захисті журналістів, бо, як показує аналіз ситуації у вітчизняних мас-медіа, "незахищений журналіст повсякчас стає інструментом порушень норм професійної та неупередженої журналістики, засад політичного плюралізму та свободи слова".

Інститут масової інформації, Незалежна медіа-профспілка та Інтернет-видання "Телекритика" висловлюють готовність надати посильні організаційні послуги для забезпечення таких консультацій з журналістами України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування