Пукач "заложить" всіх убивць Гонгадзе?

Вівторок, 28 жовтня 2003, 12:40
Генерал Олексій Пукач, арештований у справі Гонгадзе, є "найчеснішою і, у цьому зв'язку, найслабшою ланкою" у ланцюгу, що встановлюється Генеральною прокуратурою в ході розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на компетентні джерела, що добре знають Пукача.

Як вважають джерела, "він не стане брати на себе чиюсь провину, прикриваючи ім'ярек,
але в процесі допитів і пояснень у справі обов'язково повинен вивести на "дуже важливі фігури".

"За словами колег, генерала не можна назвати відвертою, відкритою людиною. Однак вони відзначають його неабиякі професійні якості, моральну охайність, спокій, холодний розум", - повідомляє "Сегодня".

Крім того, ніхто з опитаних журналістами не зміг пригадати, що бачив його з чаркою. Пукач, за словами товаришів по службі, "чимало зробив, щоб служба технічно зміцніла, була оснащена сучасними засобами спостереження і контролю. Представлявся до відомчих нагород, за деякими даними, номінувався на одну з престижних всеукраїнських премій".

"Можливо, колеги намагаються обілити генерала (адже вони йшли на контакт із журналістами за умови збереження анонімності), а можливо, саме таким знали його "у мирний час", - пише "Сегодня".

Інше інформоване джерело підтвердило газеті, що при затримці в Пукача було вилучене посвідчення з вказівкою посади начальника Департаменту криминального розшуку МВС. Сам же Олексій Петрович нібито заявив, що складається в діючому резерві МВС.

"Наскільки "Сегодня" відомо, слідство запросило в МВС відповідні матеріали, щоб перевірити, ким він був на момент арешту. Адже не секрет, що силовики дуже не люблять, коли в "історію" попадає діючий співробітник, і нерідко він виявляється звільненим заднім числом зненацька для себе", - пише видання.

"Сегодня" також передбачає, що тема буде мати продовження.

"Ми не виключаємо, що ця тема вже найближчим часом одержить своє логічне продовження - учора ввечері нашими співрозмовниками були люди, дуже компетентні саме в сфері внутрішньої безпеки", - пише газета.

Як повідомлялося, минулої п’ятниці заступник генпрокурора Віктор Шокін повідомив про арешт колишнього начальника департаменту розвідки Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Читайте також:

У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ АРЕШТОВАНО МІЛІЦІОНЕРА-НАЧАЛЬНИКА "НАРУЖКИ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування