КАСЬЯНОВ НАПОЛЯГАЄ, ЩОБ ЯНУКОВИЧ ДОТРИМАВ СЛОВА І ЗВІЛЬНИВ ТУЗЛУ

Вівторок, 28 жовтня 2003, 13:21
Прем'єр-міністр РФ Михайло Касьянов наполягає на існуванні принципової домовленості з Україною про виведення українських військ з острова Тузла при одночасному припиненні робіт з відновлення коси Тузла російською стороною.

Про це Касьянов заявив у вівторок, відповідаючи на питання журналістів у Москві, передає Інтерфакс-Україна.

Касьянов нагадав, що ця домовленість була досягнута на зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, яка відбулася минулої п'ятниці.

"Я ще раз підтверджую домовленість про виведення з прикінцевої частини коси Тузла військ (українських), а з російського боку - непродовження відновлення корінної частини коси Тузла", - сказав Касьянов, коментуючи повідомлення ЗМІ про порушення українською стороною досягнутих домовленостей.

Касьянов нагадав, що домовленість про вивід українських військ і прикордонників з надводної частини коси Тузла і припиненню російських робіт з відновлення коси існує на період, поки не буде ухвалене остаточне рішення обома сторонами про з'єднання надводної і відновлюваної частин коси Тузла.

"Ми (російський уряд) відслідковуємо і будемо відслідковувати виконання домовленостей", - сказав Касьянов.

Він нагадав, що 30 жовтня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ РФ і України, які "проведуть переговори по всій проблематиці Азово-Керченської акваторії".

Як відомо, про виведення українських прикордонників з Тузли Касьянов заявив на прес-конференції після переговорів з Януковичем у Москві. Український прем'єр при цьому промовчав. Після повернення в Київ Янукович заявив, що Україна тільки "розгляне питання" виведення прикордонників з Тузли.

Читайте також:

Герої і "герої" першого тижня війни, якої не було


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування