Росія образилася на українське МЗС. І доведе, що Тузла – не Україна?

Вівторок, 28 жовтня 2003, 14:52
У посольстві Російської Федерації в Україні висловлюють жаль у зв'язку з тим, що до завершення переговорного процесу про розмежування водної частини україно-російського кордону українське МЗС привселюдно коментує позиції сторін.

"Це не сприяє вирішенню проблеми", - заявив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" радник-посланник посольства РФ в Україні Олексій Сазонов.

"Питання переговорів і позиції сторін на переговорах раз за разом витікають на сторінки газет і піддаються публічному розголосу, хоча складні і спірні теми обговорюються інакше - спочатку переговори, а потім - їхній публічний коментар", - відзначив російський дипломат.

Сазонов підкреслив, що російська сторона надасть "достатні аргументи з усіх обговорюваних питань" у ході переговорів у рамках робочого візиту 30 жовтня до Києва голови МЗС Росії Ігоря Іванова.

Як повідомив Сазонов, у ході візиту в Україну глави МЗС РФ його будуть супроводжувати експерти на рівні директорів департаментів МЗС РФ, що курирують проблематику переговорів, а також посол з особливих доручень, куратор переговорного процесу по Азово-Керченській акваторії Валерій Єгошкін. У переговорах також візьме участь посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін.

За словами Сазонова, не планується підхід до преси Іванова після прибуття в київський аеропорт "Бориспіль". У той же час, повідомив дипломат, програма візиту передбачає проведення спільної прес-конференції Іванова і його українського колеги Костянтина Грищенка за підсумками переговорів.

На брифінгу в МЗС у вівторок головний радник українського МЗС Леонід Осаволюк повідомив журналістам, що до цього часу російська сторона не надала Україні жодного документа, що ставив би, зокрема, під сумнів приналежність Україні острова Коса Тузла.

При цьому український дипломат відзначив, що "для підтвердження існуючого державного кордону в Керченській протоці між Україною і Росією, а також для підтвердження приналежності острова Коса Тузла Україні існує достатня юридична база і достатньо двосторонніх домовленостей на цю тему".

Як відомо, після переговорів у Москві з прем'єром України Віктором Януковичем голова уряду Росії Михайло Касьянов назвав острів Тузла спірною територією.

У ході візиту Іванова в Україну основними темами для обговорення будуть розмежування водної частини україно-російського кордону, врегулювання умов і розмірів виплат компенсацій родичам жертв катастрофи літака ТУ-154 над Чорним морем у жовтні 2001 року, а також розділ закордонного нерухомого майна колишнього СРСР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...