"БАНДИ ПЕРЕВЕРТНІВ" У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НЕМАЄ. Орган випередив справу

Вівторок, 28 жовтня 2003, 15:58
Оперативна перевірка не виявила існування діючої "банди перевертнів" у Києві й області, до складу якої нібито входять співробітники міліції.

Про це на спільній прес-конференції у вівторок заявили глава Служби безпеки України Ігор Смешко, міністр внутрішніх справ Микола Білоконь і генеральний прокурор Святослав Піскун.

"Такої інформації в цілому в МВС немає, вона відсутня", - сказав Білоконь.

"Інформації про згадане угруповання не виявлено", - сказав Смешко.

У свою чергу генпрокурор Піскун пояснив, що, оголошуючи дану інформацію, його заступник Віктор Шокін опирався на показання двох обвинувачуваних у справі про "банду перевертнів" під керівництвом нині покійного екс-міліціонера Ігоря Гончарова.

Генпрокурор уточнив, що ця інформація на момент оголошення не була підтверджена ні оперативно, ні документально.

Піскун підкреслив, що його заступник випадково вжив вираз "достеменно відомо", говорячи про діючу "банду перевертнів".

"Мова пішла раніш справи. Природно, це не прикрашає ні орган (генпрокуратуру), ні його (Шокіна )як заступника", - сказав Піскун.

У той же час він відзначив, що оголошення даної інформації "тільки на користь" співробітництву МВС, СБУ і Генпрокуратури, суспільству, і "на користь нашій роботі".

Разом із тим усі три керівники силових відомств підтвердили, що перевірка інформації про можливе існування діючої "банди перевертнів" буде продовжена.

Говорячи про оприлюднену Шокіним інформацію про замах на двох співробітників Генпрокуратури, Білоконь повідомив, що дійсно мали місце два інциденти щодо членів слідчої групи в справі про втечу молдавського злочинця Георгія Карамалаки - Кравченка й Козлова.

За його словами, 7 серпня Кравченко був пограбований, однак уже 11 серпня він написав заяву, у якій відзначив, що цей інцидент не стосується його професійної діяльності. На Козлова 9 жовтня була вчинена спроба наїзду автомобілем.

Зараз інформація щодо цього інциденту знаходиться в Генпрокуратурі, йде її перевірка, сказав глава СБУ.

Як повідомлялося, 24 жовтня заступник генерального прокурора Віктор Шокін заявив, що в Києві і Київській області діє ще одна "банда перевертнів", до якої входять діючі співробітники міліції.

За його словами, до такого висновку в Генпрокуратурі прийшли при розслідуванні справ про убивство журналістів Георгія Гонгадзе й Ігоря Александрова, а також справи так званої "банди перевертнів" під керівництвом нині покійного екс-міліціонера Ігоря Гончарова. Шокін також сказав, що припинення її діяльності в першу чергу, залежить від працівників МВС і СБУ - "на них покладено знешкодження діючих груп".

У цей же день президент України доручив міністрові внутрішніх справ і голові Служби безпеки в триденний термін провести розслідування за фактами обнародуваної Генпрокуратурою інформації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News