Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНЦІ В ІРАКУ ПОТРАПИЛИ В ЗАСІДКУ

Середа, 29 жовтня 2003, 09:20
Семеро українських миротворців поранені в Іраку під час нападу бойовиків на патруль.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у середу прес-секретар міністра оборони Костянтин Хівренко, напад відбувся ввечері у вівторок, коли група українських миротворців з 14 чоловік, що виконують задачі в складі міжнародних стабілізаційних сил в Іраку, здійснювала планове патрулювання на двох БТР-80.

Близько 20.10 за київським часом у районі міста Ес-Сувейра патруль потрапив у засідку. Під БТР-ами вибухнуло 3 фугаси.

Бойовики обстріляли українські БТР із 4-х протитанкових гранатометів РПГ-7 і стрілецької зброї, повідомив Хівренко. У результаті були поранені 7 військовослужбовців і пошкоджені обидва бронетранспортери. Жертв немає.

На місце події оперативно прибула резервна група, що надала невідкладну медичну допомогу пораненим - майорові Сергієві Гусаку, капітанові Олександру Рошевському, старшому сержантові Олександру Белею, сержантові Анатолієві Левченку, старшинам Олександру Шохіну і Сергієві Пузирю, рядовому Юрію Бачурину.

Два поранені військовослужбовці госпіталізації не потребували. Інші п'ятеро о 20.28 були евакуйовані вертольотом у базовий госпіталь у Багдаді. Стан їхнього здоров'я задовільний, повідомив прес-секретар, додавши, що, відповідно до висновків медиків, троє з п'яти поранених зможуть повернутися в стрій вже через 2 дні.

Командування 5-й окремої механізованої бригади Збройних сил України, що виконує завдання в складі міжнародних стабілізаційних сил в Іраку, прийняло ряд додаткових заходів з посилення безпеки під час виконання бойових завдань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування