Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блер триматиме під контролем розслідування вбивства Гонгадзе

Середа, 29 жовтня 2003, 09:28
Уряд Великобританії триматиме під контролем розслідування справи про вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе. Таке письмове запевнення британські журналісти отримали від прем'єр-міністра Тоні Блера.

Про це повідомив у вівторок представник робочої групи з проблем України Британської спілки журналістів Ґавін Найт на засіданні організації, де розглядався стан свободи мас-медіа в Україні.

Захід мав назву "Відплата за Гонгадзе".

У засіданні спілки взяли участь головний редактор газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий і голова Київської незалежної медіа-профспілки Сергій Гузь, повідомляє "Німецька хвиля".

Доповідаючи про стан преси в Україні після проголошення незалежності, Мостовий, що представляв комісію з журналістської етики, наголосив, що попри те, що Україна має одне з найліберальніших у світі законодавств щодо дотримання свободи преси, воно не виконується.

Так, відзначив він, перешкоджання журналістській діяльності має переслідуватися законом. Але насправді жодного разу численні факти такого перешкоджання не було розглянуто в суді.

Щодо справи Гонгадзе Володимир Мостовий висловив припущення, що найближчим часом у її розслідуванні може статися прорив. Це пов'язано передусім із новим нахилом у бік Заходу українського керівництва через події навколо Тузли, вважає головний редактор видання "Дзеркало тижня".

Британська спілка журналістів є одним із найбільших західних лобістів незалежного розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування