За п‘ять місяців Україна вступить до СОТ?

Середа, 29 жовтня 2003, 09:47
Приєднання України до Світової організації торгівлі може відбутися до кінця березня наступного року. Про це повідомив "Німецькій хвилі" депутат Верховної Ради Сергій Касьянов.

У вівторок, під час засідання міжнародної робочої групи на переговорах у Женеві Україна отримала позитивну оцінку підготовчого процесу вступу до СОТ.

За словами Касьянова, який бере участь у переговорах від парламентського комітету з євроінтеграції, дату наступного вирішального засідання представник Канади запропонував призначити на перший квартал наступного року. Саме тоді слухатиметься звіт робочої групи, затвердження якого фактично означатиме приєднання України до СОТ.

На думку Сергія Касьянова, найбільш імовірним є позитивний результат, оскільки члени СОТ схвально оцінили пройдений Україною шлях до торговельної організації. Просування розпочалося навесні, після того, як Кабінет міністрів пообіцяв врегулювати питання імпорту в Україну американських курячих стегенець, заборона на який діє з 2002 року.

Втім, відкритими залишаються, зокрема, питання захисту інтелектуальної власності, пільг сільському господарству та змін митних тарифів. За словами депутата Касьянова, вони перейдуть у площину зобов‘язань, які потрібно буде виконати протягом відведеного часу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...