ВОЛОШИН ПІШОВ У ВІДСТАВКУ, АЛЕ НЕ ЧЕРЕЗ БОМБУ НА ТУЗЛУ?

Середа, 29 жовтня 2003, 09:54
Президент РФ Володимир Путін підписав у вівторок заяву про відставку глави своєї адміністрації Олександра Волошина.

Про це повідомляє російська газета "Ведомости" з посиланням на інформовані джерела.

"Про те, що президент учора ввечері підписав прохання Волошина про відставку, "Ведомостям" повідомили два незалежних одне від одного джерела, близьких до Кремля. Ще два джерела сказали, що президент прийняв рішення про відставку Волошина, і про це може бути оголошено в будь-який момент", - пише газета.

Разом з тим, "Ведомости" повідомляють, що чутки про відставку Волошина з'явилися ще в неділю, після арешту голови правління і найбільшого співвласника НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського.

"Співрозмовники "Ведомостей" трактували цей жест як протест головного адміністратора проти силового підходу до вирішення "проблеми "ЮКОСа", прихильниками якого, за словами близьких до Волошина людей, були заступники голови адміністрації, товариші по службі Путіна по КДБ СРСР - Віктор Іванов і Ігор Сечін", - пише видання.

Ліберальні політики, пише газета, шкодують про відставку Волошина.

"Його відхід буде означати політичний розворот убік всесилля спецслужб", - говорить лідер фракції СПС Борис Нємцов.

А заступник голови фракції "Яблуко" Сергій Митрохін думає, що "в особі Волошина з адміністрації ідуть найбільш зважені сили і політики".

Політемігрант Борис Березовський думає, що Волошин іде за власною волею, побачивши, що ситуація в країні розвивається "за силовим сценарієм".

А один із членів "волошинської команди" у Кремлі сказав, що "оцінити відхід Волошина можна буде тільки після того, як стане відомо, хто замість нього". "Все питання зараз у цьому. Все зараз дуже, жахливо натягнуто. Давайте почекаємо до завтра", - говорить чиновник.

"За даними з усіх джерел, питання про спадкоємця Волошина до підписання цього номера до друку вирішено не було", - повідомляють "Ведомости".

Читайте також:

ГЛАВА АДМІНІСТРАЦІЇ ПУТІНА ОБІЦЯЄ СКИНУТИ НА ТУЗЛУ БОМБУ

ВОЛОШИН ПОЖАРТУВАВ, ЩО СКИНЕ БОМБУ НА ТУЗЛУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування