Прикордонникам на Тузлі дали спальні мішки і пічки на зиму

Середа, 29 жовтня 2003, 10:31
Українські прикордонники продовжуватимуть нести службу на острові Тузла в тому ж режимі.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Піддубний.

За його словами, росіяни продовжують роботи зі зміцнення дамби в Керченській протоці.

Піддубний повідомив, що українські прикордонники на острові готуються до зими. У зв'язку з похолоданням їм були доставлені спальні мішки, а в наметах і будиночках установлені пічки-буржуйки.

Ніяких нових наказів українським прикордонникам не надходило, сказав він.

У той же час, як повідомило агентству обізнане джерело в Держприкордонслужбі України, українське судно-земснаряд продовжує роботи біля острова Тузла для припинення його розмиву в зв'язку зі зміною напрямку течії в результаті будівництва росіянами дамби.

Перед проходом судна співробітники Міністерства з надзвичайних ситуацій перевіряють дно на наявність вибухонебезпечних предметів, що залишилися з часів війни. У вівторок знайдені 3 боєприпаси, що були знешкоджені неподалік від острова у воді шляхом підриву.

В той же час голова уряду Криму Сергій Куніцин відзначає, що фахівці українських наукових установ, які в даний час роблять висновки про доцільність і можливі наслідки будівництва дамби в Керченській протоці, також підготують проектні рішення по зміцненню острова Коса Тузла.

Про це Куніцин повідомив у середу в Києві в інтерв'ю журналістам.

Він відзначив, що дамба будується з міцних матеріалів, а острів складається з піску. "Є небезпека змиву частини острова, і зараз ми шукаємо технічні рішення, і є договір з науковими установами, що після висновків (фахівців) вони дадуть проектне рішення по захисту гідро- і інженерних споруджень острова", - сказав Куніцин.

Прем'єр Криму відзначив, що пропозиції по зміцненню острова будуть спрямовані урядові України, додавши, що вартість подібних робіт ще не визначена.

Як повідомлялося, на підсумковій прес-конференції після переговорів з Віктором Януковичем російський прем'єр Михайло Касьянов повідомив, що українські прикордонники будуть прибрані з острова Тузла.

Після приїзду до Києва Янукович заявив, що не давав такої обіцянки, і ця можливість тільки обговорюється.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування