Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань збирається відколоти частину блоку "Наша Україна"

Середа, 29 жовтня 2003, 11:19
Політрада Ліберальної партій України погрожує виходом з блоку Віктора Ющенка, якщо не буде переглянуто позицію партії в блоці.

Про це говориться в зверненні політради ЛПУ до лідера блоку "Нашої України" Віктора Ющенка, поширеному прес-службою партії.

Політична Рада ЛПУ заявляє, що не збирається бути статистом в будь-якій політичній грі, "навіть якщо вона має виключно "благі" наміри".

"Ми маємо власне бачення вирішення проблем в країні, маємо відданий ліберальній ідеї партійний актив і у відповідності з її суттю завжди обстоюємо своє право на самостійне визначення політичних перспектив Ліберальної партії України", - говориться в зверненні.

У зверненні півтора роки перебування ЛПУ у блоці називається "періодом втрачених можливостей і надій", а ставлення до партії "більш негативним, ніж дружнім, партнерським".

Серед таких "недружніх" актів згадується виключення з фракції "Наша Україна" лідера ЛПУ Володимира Щербаня після того, як він усупереч рішенню фракції проголосував за обрання керівництва парламенту на чолі з Литвином.

Також ЛПУ відзначає, що активно включилась у роботу і взяла участь у підготовці та проведенні у вересні 2002 року форуму "За демократичний розвиток України", але ця ініціатива була "знищена і почалося зближення з комуністами та соціалістами, які називають себе "лівою опозицією"".

Серед образливих дій з боку "Нашої України" Ліберальна партія згадує і протистояння у травні – червні цього року на виборах Сумського міського голови, де "опонентами члена політради ЛПУ Омельченка були представники інших партій блоку, а соціаліст Клочко під час виборів всюди демонстрував лист, в якому йому було висловлено особисту підтримку з Вашого боку". Такі дії політрада розцінила як "верх лицемірства".

Ліберали відзначають, що вони не можуть реально впливати на дії та напрямки розвитку блоку, оскільки про них згадують "лише тоді, коли треба десь забезпечити масовку. Такі випадки мали місце у Львові, Івано-Франківську, Луганську, Донецьку та інших регіонах".

"Дивною" видається політраді партії і "таємнича підготовка з’їзду "Нашої України" 31 жовтня у Донецьку". Зокрема відзначається, що в штабі блоку заявляють, що нічого про його підготовку не знають, а в областях представникам партії пропонують місця у складі "офіційних" делегацій.

Підсумовуючи все вище викладене, політрада ЛПУ заявляє, що у разі, коли блок "Наша Україна" не визначить чітких договірних умов співпраці з партією, "ми вимушені будемо винести питання про подальше перебування у складі блоку на черговий з’їзд партії", говориться в листі-зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...