Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки поранених в Іраку перевозять Німеччину, решта грає у футбол

Середа, 29 жовтня 2003, 13:38
Загрози життю пораненим в Іраку українським миротворцям немає. Двоє з них будуть доставлені в госпіталь у Німеччині, де їм буде надана спеціалізована медична допомога, повідомив міністр оборони України Євгеній Марчук.

Як повідомлялося, у вівторок увечері патруль українських миротворців потрапив у засідку бойовиків, що обстріляли БТРи з гранатометів і стрілецької зброї. У результаті семеро військовослужбовців були поранені. Двом з них госпіталізація не була потрібна.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві Марчук повідомив, що троє миротворців через кілька днів повернуться в стрій.

Він підкреслив, що українські військовослужбовці діяли відповідно до інструкції і не порушували правил безпеки. "На перший погляд, ніяких ознак порушень правил безпеки нема, є багато питань, які потрібно вивчити: у відношенні тактики поводження, у відношенні дій розвідки", - сказав міністр.

Марчук відзначив, що під час інциденту особовий склад знаходився в бронетранспортерах, що "значною мірою врятувало їх життя". "Тобто інструкція про те, щоб весь персонал знаходився за бронею в темний час доби, була виконана", - підкреслив міністр.

Резервна група "прибула буквально через 10 хвилин", медична допомога також була своєчасною, сказав Марчук. "Претензій теж немає, і прочісування місцевості було зроблено відразу", - відзначив він.

Міністр також повідомив, що за даними місцевої поліції і відповідно до попереднього розслідування група бойовиків "була заїжджою", складалася з декількох груп, що готувалися до багаторазових акцій.

Тим часом збірна українських миротворців в Іраку стала переможцем спортивних змагань, у яких також взяли участь спортивні команди військовослужбовців Казахстану, США і Польщі.

Як повідомили в середу в прес-службі Міноборони, спортивна збірна 5-й окремої механізованої бригади (ОМБР) одержала "Кубок переможця" на змаганнях, організованих саперним загоном Збройних сил, що входить до 5-ї ОМБР Казахстану, з нагоди Дня незалежності своєї держави.

Спортсмени-військовослужбовці змагалися у футболі, волейболі і підтягуванні на поперечині. Як відзначили в Міноборони, "тільки після нагородження учасники змагань довідалися, що збірна від України була сформована за одну годину до початку спортивного свята і не проводила спеціальних тренувань".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

УКРАЇНЦІ В ІРАКУ ПОТРАПИЛИ В ЗАСІДКУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування