Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідом за Колінько Піскуна атакувала СБУ

Середа, 29 жовтня 2003, 15:20
Член Координаційного комітету з боротьби з оргзлочинністю і корупцією при президенті України, заступник голови Служби безпеки України Євген Сергієнко вважає, що заява Генеральної прокуратури про діючу в Києві й області "банду перевертнів" спрямована на приховання її власного непрофесіоналізму й зловживань.

"Ті методи взаємодії з правоохоронними органами, що останнім часом запроваджує керівництво Генпрокуратури, на нашу думку, є ширмою і заграванням із суспільством, метою якого є прикриття своєї непрофесійної роботи й зловживань", - сказав він на брифінгу в середу в Києві, після оголошення рішення комітету, що рекомендував президентові звільнити генпрокурора Святослава Піскуна.

Сергієнко підкреслив, що обнародування заступником генпрокурора Віктором Шокіним інформації про нібито діючу "банду перевертнів", у котру входять співробітники міліції, у СБУ вважають позицією керівництва Генпрокуратури.

"Ця інформація, крім шкоди інтересам слідства і недовіри в суспільстві до правоохоронних органів, ні до чого іншого не привела і не приведе", - сказав він.

Заступник голови СБУ підкреслив, що була проведена велика робота з перевірки даних, оголошених Шокіним, "але ні в дорученнях, що надходили з Генпрокуратури, ні в матеріалах оперативних підрозділів інформації, яка б могла бути підставою для такої заяви, нема".

За словами Сергієнка, Генпрокуратура повинна виконувати свої функції, а "не перетворюватися в політичний рупор якихось сил".

Він також повідомив, що існує ряд конкретних фактів, коли Генпрокуратура безпідставно вимагала зі СБУ кримінальні справи, а потім їх "незаконно закривала", додавши, що про факти порушень Генпрокуратури СБУ доповіло Координаційному комітетові і голові держави.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування