Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В тому, що не знайшли "перевертнів", винен Єльцов

Середа, 29 жовтня 2003, 16:33
Обнародування в інтернеті постанови Генеральної прокуратури про закриття кримінальної справи у відношенні обвинуваченого в організації "банди перевертнів" Ігоря Гончарова перешкодило розшукові можливих співучасників розслідуваних злочинів.

Про це заявив член Координаційного комітету по боротьби з оргзлочинністю і корупцією при президенті України, перший заступник міністра внутрішніх справ - начальник Головного управління по боротьбі з оргзлочинністю МВС України Михайло Манін.

У середу на брифінгу в Києві після оголошення рішення комітету, що рекомендував президентові звільнити генпрокурора Святослава Піскуна, Манін відзначив, що по підозрюваним у причетності до цієї банди постійно велася оперативна робота.

Однак тепер ця робота "фактично зведена до нуля", тому що після публікації матеріалів ще не виявленим злочинцям стали відомі кроки оперативників, відзначив він.

За словами Маніна, всю роботу з виявлення банди під керівництвом Гончарова провела служба по боротьбі з оргзлочинністю МВС. А потім "цілий місяць воювали (із прокуратурою) - візьміть цю справу у виробництво", додав він.

У цьому зв'язку начальник ГУБОЗ підкреслив, що заявляти про існування в Києві й області діючої ще однієї "банди перевертнів" у складі міліції юридично неграмотно.

Говорячи про сформовану між Генпрокуратурою і МВС ситуацію, Манін повідомив, що найбільш актуальні справи з найбільшими сумами збитку забирає у виробництво прокуратура, а невеликі справи, що не дійдуть до суду, порушуються і повертаються в міліцію, де більше половини з них закриваються.

Таким чином, підкреслив він, і створюється сприятлива статистика розкриття в органах прокуратури і несприятлива в міліції.

У той же час Манін підкреслив, що МВС, інші правоохоронні органи і прокуратура повинні працювати разом, але проблема не в Генпрокуратурі, а в "особі, що її очолює".

Як повідомлялося, Ігор Гончаров, що знаходився під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, помер 1 серпня 2003 р.

На минулому тижні інтернет-видання "Україна кримінальна" на чолі з журналістом Олегом Єльцовим опублікувало текст постанови про закриття кримінальної справи у відношенні Гончарова в зв'язку з його смертю. Сайт не повідомляє, звідки одержав у своє розпорядження текст постанови.

На минулому тижні заступник генпрокурора Віктор Шокін заявив, що в Києві і Київській області діє ще одна "банда перевертнів". Оперативні перевірки МВС і Служби безпеки України не виявили фактів, що підтверджують ці дані.

Пізніше генпрокурор Святослав Піскун повідомив, що Шокін, заявляючи це, базувався лише на свідченнях членів "банди перевертнів Гончарова".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування