"Регіони України" пропонують не змінювати систему виборів

Четвер, 30 жовтня 2003, 12:08
Фракція "Регіони України" вважає, що вибори до Верховної Ради повинні проводитися за чинною виборчою системою, яка може бути вдосконалена.

Про це заявив член "Регіонів України" Володимир Зубанов на зустрічі членів фракції з представниками громадськості в четвер у Кіровограді.

Він вважає, що змінювати діючу систему виборів до парламенту недоцільно.

Зараз, за його словами, необхідно вдосконалити чинне законодавство для того, щоб уникнути порушень, що були зафіксовані на минулих парламентських виборах.

Зубанов підкреслив, що проекти законів про вибори народних депутатів на пропорційній основі, які були розглянуті в парламенті, "набагато гірші за діючий закон".

Депутат підкреслив, що фракція підтримує думку про необхідність проведення політичної реформи до президентських виборів. Однак, на думку фракції, зміни в Конституцію повинні набрати сили з 2006 року, після переобрання парламенту.

У той же час, на думку депутатів фракції, вибори президента повинні проходити у визначений Конституцією термін.

Зубанов додав, що фракція має намір зробити все, щоб вибори президента пройшли "демократично, прозоро і чесно".

За його словами, депутати "Регіонів України" виступають за більш ефективний перерозподіл повноважень між гілками влади.

Зараз у президента України досить велика кількість повноважень, відзначив депутат, підкресливши, що він позитивно оцінює ініціативу голови української держави Леоніда Кучми щодо перерозподілу повноважень між гілками влади.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування