СДПУ(о) у Львові заблокувала міську раду

Четвер, 30 жовтня 2003, 12:24
Близько чотирьох тисяч прихильників СДПУ(О) пікетували будинок Львівської облради, закликаючи керівництво обласної ради зупинити нагнітання політичної ситуації у регіоні і взятися до розв'язання соціально-економічних проблем.

Спершу есдеки планували пікетувати засідання сесії обласної ради, призначене на четвер, але напередодні президія обласної ради перенесла сесію у зв'язку з неготовністю основного питання - проекту бюджету на наступний рік.

Депутат обласної ради від групи "Соціальна справедливість" Надія Юрків заявила у своєму виступі, що, якщо в найкоротший термін облрада не зупинить нагнітання політичної ситуації і не повернеться обличчям до рішення соціальних проблем, то вона буде ініціювати розпуск обласної ради й обрання таких депутатів, які б могли ці проблеми вирішити.

Крім того, пікетники вимагали провести перевірку фінансово-господарської діяльності апарату Львівської обласної ради. Також есдеки вимагають зупинити ріст цін на хліб і не допустити зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. Пікетники ухвалили резолюцію мітингу і намагалися передати її керівництву обласної ради, але нікого з керівників на цей момент у кабінетах не було.

Пікетники неодноразово скандували "Ганьба" голові обласної ради Михайлові Сендаку і вимагали віддати його під суд за нецільове використанням бюджетних коштів. До них намагався звернутися депутат Верховної Ради від блоку "Наша Україна" Ярослав Кендзьор, але пікетники заглушили його криками "Ганьба!".

Інцидентів під час пікету міліція не зафіксувала.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування