Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІЖ "НАШОЮ УКРАЇНОЮ" І ДОНЕЦЬКИМИ ПЕРЕМИР`Я. Проти Ющенка збирають народ

Четвер, 30 жовтня 2003, 16:19
Між представниками "Нашої України" і донецькою владою досягнуто домовленість, що з'їзд блоку відбудеться, як і планувалося, у будинку культури "Юність" у п'ятницю.

Про це повідомив "Українській правді" депутат Юрій Павленко, який півдня був блокований охороною "Юності" у приміщенні будинку культури.

За словами депутата Євгена Червоненка, йому удалося пробратися в "Юність", коли там перебував глава Донецької обласної ради Борис Колесников.

"Люди, які представляються охороною "Юності", мене почали бити, штовхати. Я звернувся до Колесникова, щоб мене пропустили. Потім відбулися переговори, ми розблокували ситуацію".

За словами Червоненка, з Колесниковим домовлено, що з'їзд "Нашої України" відбудеться в п'ятницю в цьому ж будинку культури "Юність". Депутат відзначив, що недопуск у приміщення їм пояснили тим, що оренда залу починається з 10 ранку п'ятниці.

Червоненко також повідомив про домовленості, що прес-центр з'їзду не буде розміщатися в будинку "Юності". "І тепер ці молодчики – охорона – усе майно кинули на вулицю".

Червоненко відзначив, що вони так і не дочекалися відповіді від глави облради Колесникова, що за охорона блокувала доступ у "Юність". За словами Павленка, охорона не підкорялася ні СБУ, ні МВС, ні МінНС, ні внутрішнім військам.

Червоненко повідомив, що після розблокування ситуації від будинку культури від'їхали "п'ять вантажівок спецназу".

Депутат також відзначив, що в Донецьку збирають людей для організації мітингу протесту в день проведення з'їзду "Нашої України". "По базарах ходять і під погрозою розриву договорів змушують виходити на мітинг протесту уздовж проїзду Ющенка в Донецьку", - сказав Червоненко.

Тим часом Руський рух України виступив з вимогою заборонити з'їзд "Нашої України" у Донецьку. "Ми вважаємо, що приїзд до Донецьку великого числа людей вороже налаштованих до російськомовного населення, відомих своїми націоналістичними радикальними витівками і, тим більше проведення на нашій землі з'їзду затятих супротивників мови своїх предків, світової мови, до якої з повагою ставиться все освічене людство - це прямий виклик усім нам".

Організація також заявила про намір провести мітинг протесту під час з'їзду "Нашої України".

Читайте також:

У Донецьку "люди в чорному" продовжують блокувати депутата-ющенківця

ДЛЯ ЮЩЕНКА В ДОНЕЦЬКУ ПОЧАВСЯ "БЄСПРЄДЄЛ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування