Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада радіє, що Україна і Росія почали говорити про Тузлу

П'ятниця, 31 жовтня 2003, 12:51
Канада вітає рішення України і Росії почати переговорний процес, спрямований на вирішення ситуації навколо острова Коса Тузла в Керченській протоці.

Міністр закордонних справ Канади Білл Грехем і державний секретар з питань Центральної і Східної Європи і Близького Сходу Гар Кнутсон закликали Україну і Росію продовжувати вирішення цього питання шляхом двосторонніх переговорів.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в канадському посольстві в Києві.

"Канада вітає рішення обох сторін почати переговори, спрямовані на досягнення домовленості про улагоджування цієї суперечки", - заявив Грехем.

"Будь-які суперечки, що стосуються морських кордонів Росії й України, повинні вирішуватися шляхом двосторонніх переговорів. Для того, щоб підтримувати регіональну стабільність, надзвичайно важливо, щоб було знайдено взаємоприйняте рішення", - сказав Кнутсон.

У повідомленні посольства Канади в Україні також відзначається, що "Росія й Україна не ладять у цьому питанні з вересня 2003 року, коли Росія почала будівництво дамби в протоці, очевидно, для того, щоб з'єднати російський материк з українським островом Тузла".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування