Ющенку не дали виступити базарники й школярі. Він поїхав до своїх

П'ятниця, 31 жовтня 2003, 14:37
Після зустрічі з донецьким керівництвом Ющенко вийшов до учасників мітингу. Він спробував виступити, пояснити свою позицію стосовно соціального становища в державі.

Однак натовп своїми вигуками заважав говорити. З динаміків лунала гучна музика.

Ющенко заявив, що саме його уряд погасив заборгованості перед людьми, але мітингуючі не давали йому говорити, після чого він поїхав.

Ющенку не вдалося перекричати натовп, хоча він говорив у мегафон.

За словами представників "Нашої України", на мітинг були звезені торговці з одного з донецьких базарів, яким повідомили, що Ющенко винен у підвищенні плати за єдиний патент на ринку. Також на мітингу було помічено багато осіб шкільного віку.

Перед цим Ющенко зустрівся з головою облради Колесниковим, губернатором Близнюком та мером Лук'янченко. На зустрічі були присутні журналісти.

Ющенко звинуватив владу у зриві з'їзду блоку у Донецьку, однак губернатор заявив, що в цьому винні представники "Нашої України", які не забезпечили гідної організації.

"Ви уклали угоду з керівництвом палацу, які до мене претензії?" - сказав губернатор області Близнюк.

"Я був у цьому приміщенні, питав людей, чому вони прийшли. Вони сказали: ми прийшли до Ющенка, поспілкуватися з ним. Я зрозумів, що викинути їх звідти не можна", - сказав губернатор.

Як повідомлялося зранку, в п'ятницю невідомі зайняли приміщення Палацу культури, де мав відбутися з'їзд "Нашої України".

Губернатор також повідомив, що дасть доручення прокурору розібратися з розміщенням біг–бордів, де Ющенка зображено в фашистській уніформі.

Близнюк категорично відкинув обвинувачення у причетності до зриву з'їзду.

Водночас депутат Червоненко заявив, що їхав у міліцейській машині, яка супроводжувала автобус з депутатами.

"Я чув коментарі їхати дуже повільно, що не перегнати автобуси, що звозили людей на площу, де мав відбутися антиющенківський мітинг", - повідомив він.

Сам Ющенко назвав події прикладом того, як людську честь поставлено на коліна.

"І це офіційна позиція влади", - сказав він. Ющенко звинуватив губернатора у ігноруванні забезпечення конституційного права на вільне зібрання.

Після він цього поїхав на мітинг представників "Нашої України", однак там також були присутні представники антиющенківських сил.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування