Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру перетворили на ЗАТ із захисту олігархів - Симоненко

П'ятниця, 31 жовтня 2003, 17:12
Лідер комуністів Петро Симоненко називає відставку генпрокурора Піскуна спробою олігархів підкорити собі силові структури в боротьбі за владу.

Про це говориться в заяві Симоненка, розповсюдженій прес-службою партії.

"Сьогодні відставка Святослава Піскуна – це усього лише черговий виток найжорсткішої боротьби за владу. Олігархам потрібні силові структури для захисту влади й у боротьбі проти своїх супротивників. А посада Генпрокурора в цій боротьбі – ласий шматок", - заявляє Симоненко.

Він відзначає, що посада Генерального прокурора, на жаль, стала сьогодні посадою політичною. "Перевели її в цю площину ті, хто в будь-який спосіб намагається приховати свої злочини перед народом України, утриматися при владі якомога довше і не дати суспільству жити за законами права, а не за правом сили", - відзначає він.

Тому, вважає Симоненко, Генеральна прокуратура, як і Міністерство Оборони, СБУ, МВС, перетворені сьогодні з інститутів держави у "ЗАТ по захисту інтересів певних кланових угруповань".

Він відзначає, що відставка Генпрокурора "за допущені серйозні порушення вимог законодавства", ще раз доводить суспільству "кримінально – олігархічну" суть режиму. "У державі створена система корупції в вражаючих розмірах, у тому числі й у Генеральній прокуратурі", - заявляє Симоненко.

У той же час, лідера комуністів дивують висловлювання окремих політиків, що із затятих супротивників "стали сьогодні затятими захисниками генпрокурора, демонструючи свою плебейську сутність".

Симоненко висловив переконання, що жодна гучна справа не буде доведена до кінця при чинному режимі, якщо на це не буде дозволу особисто Кучми.

Тому що "ворон ворону око не виклює", - відзначає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування