У відповідь на докори Кучма просить ЄС про "світле небо" для України

Понеділок, 10 листопада 2003, 10:42
Довіра до України з боку Європейського Союзу дозволила б їй полегшити подолання труднощів на шляху євроінтеграції, заявив президент України Леонід Кучма.

"Ми віримо у своє світле майбутнє в Україні, хочемо, щоб над нами було чисте небо і менше проблем, щоб довіра в Європейському Союзі була до України. Якщо це буде, то нам буде значно легше переборювати труднощі", - сказав президент у понеділок у Києві на зустрічі з комісаром з питань зовнішніх відносин Європейської комісії Крістофером Паттеном.

Глава держави проінформував Паттена, що найближчим часом в Україні відбудеться засідання Ради європейської і євроатлантичної інтеграції, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Кучма знову висловив задоволення підсумками Ялтинського саміту Україна-ЄС. "Ми цілком задоволені рівнем розгляду всіх проблемних питань на саміті в Ялті", - сказав президент.

Як повідомлялося, Європейський Союз у п’ятницю поширив заяву, де висловив занепокоєння подіями в Донецьку 29-31 жовтня навколо з'їзду "Нашої України" і закликав українську владу дотримуватися зобов’язань, взятих перед Європейським Співтовариством щодо демократії та свободи слова.

Читайте також:

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ СТАВ НА ЗАХИСТ ЮЩЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування