Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС також зрозумів, що Україна – не Росія

Понеділок, 10 листопада 2003, 14:26
Член Європейської Комісії Крістофер Паттен заявляє, що "Європейський Союз не розглядає відносини з Україною через призму відносин з Російською Федерацією".

Як повідомили УНІАН в управлінні прес-служби Президента України, про це Паттен заявив сьогодні під час зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою.

Член Єврокомісії при цьому відзначив, що "Росія – важливий партнер, але є велика різниця між нашими взаєминами з Росією і Україною".

"Ми пам'ятаємо, що тоді, коли Росія говорить про свою європейську орієнтацію, для України європейський вибір є покликанням", - наголосив представник Європейської Комісії.

Паттен зауважив, що "Європейська Комісія спробує продемонструвати, що для Європи не існує подвійних стандартів у питанні надання Україні статусу країни з ринковою економікою", - зазначив він.

Говорячи про питання європейської інтеграції, член Європейської Комісії зазначив, що питання взаємодії ЄС з Україною залишатиметься ключовим пріоритетом для ЄС.

"Ми не ставимося до України як до другорядної держави. Для нас головне завдання - наповнити змістом наші відносини з Україною", - зазначив Паттен.

Він підкреслив, що сьогодні йде переговорний процес між Україною та ЄС щодо Плану дій у співробітництві України та ЄС. Він відзначив, що українська сторона висловлює "добрі ідеї щодо реалізації цього плану", і висловив сподівання, що протягом кількох місяців цей документ буде готовий.

Водночас, президент України назвав "доброю ознакою" візит Паттена до України після саміту Україна-ЄС, що "є продовженням діалогу з Європейським Союзом у іншому форматі".

Кучма висловив задоволення рівнем розгляду проблемних питань у відносинах України та ЄС, підкресливши, що 18 листопада цього року відбудеться засідання державної Ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, метою якої є обговорення шляхів подальшої реалізації євроінтеграційного курсу України з урахуванням рішення саміту Україна-ЄС (який відбувся у вересні).

"Ми розпочали роботу над виконанням домовленостей, досягнутих під час саміту", - наголосив глава держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування