Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яворівський подав до суду на канали Медведчука

Понеділок, 10 листопада 2003, 16:00
Національна спілка письменників України планує звернутися з позовом до суду до ряду засобів масової інформації і, зокрема, студії "1+1" з приводу поширення недостовірної інформації про нібито привласнення головою НСПУ Володимиром Яворівським майна спілки.

Про це на прес-конференції в агентстві УНІАН повідомив юрист ТОВ "Феміда-V" Віктор Борківський (це товариство згідно з договором надає юридичні послуги НСПУ).

За словами юриста, "ніяке майно Яворівський не краде і ніколи не крав". Він зазначив, що нинішній голова НСПУ, навпаки, намагався повернути майно, яке раніше належало спілці. Борківський вважає, що останні події навколо спілки (тобто проведення так званих зборів, де було усунуто з керівництва Яворівського) значною мірою пов'язані з тим, що спілка зверталася до судів з приводу повернення майна в Ялті, Коктебелі, Феодосії. На його думку, саме через те, що "постало питання, що комусь треба нести відповідальність" за майно, і почалася боротьба проти Яворівського, щоб не дати йому можливості в подальшому відстоювати в суді майно спілки.

Борківський зазначив, що всі заяви Околітенко щодо здачі нею в оренду майна виглядають дещо дивними, оскільки для того, щоб здавати, потрібно, щоб це майно було повернуто спілці.

Крім того, Борківський повідомив, що Міністерство юстиції України відмовилось реєструвати зміни до Статуту НСПУ, мотивуючи це тим, що законом України" Про професійних творчих працівників та творчі спілки" передбачено, що Мін'юст здійснює лише реєстрацію чи перереєстрацію творчих спілок.

29 жовтня в ефірі ТСН каналу "1+1" пролунало повідомлення, що Національна спілка письменників України висловила недовіру голові Яворівському, який є членом фракції "Наша Україна". Рішення про недовіру Яворівському було ухвалено на "загальних зборах" Спілки письменників. У телевізійних новинах було повідомлено, що Яворівському закидали "надмірну політизацію" НСПУ.

30 жовтня голова НСПУ Яворівський звернувся із заявою до міністра юстиції Олександра Лавриновича, в якій йдеться про визнання недійсними рішень "так званих загальних зборів" щодо його відставки і внесення змін до статуту організації.

За його словами, 29 жовтня "на автобусах з номерами АП були звезені до Києва люди, їх погодували", і "87 осіб вирішували долю Національної спілки, і це при тому, що деякі з них не є її членами". Яворівський наголосив на неправомірності таких зборів. За його словами, на сьогодні НСПУ налічує 1 тис. 832 члени.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...