Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич прийшов на "робочу групу" з подій у Донецьку і пообіцяв "зажати" владу

Понеділок, 10 листопада 2003, 16:25
Комітет з питань держбудівництва і місцевого самоврядування та комітет з питань боротьби з корупцією й оргзлочинністю рекомендуватимуть Верховній Раді заслухати в сесійній залі керівників силових відомств та створити тимчасову слідчу комісію для розгляду подій у Донецьку навколо з'їзду "Нашої України".

Таке рішення було ухвалено в понеділок на спільному засіданні трьох комітетів, повідомляє прес-служба партії "Собор".

Окрім перерахованих вище, в засіданні брав участь комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, але на момент голосування в комітеті вже бракувало одного депутата для кворуму.

Запрошені на засідання перші особи силових відомств на нього не прибули. Не з’явилися й керівники донецьких "силовиків". Хоча, як стало відомо депутатам, цього дня вони перебували в Києві.

Після повторного запрошення голови комітету з державного будівництва і місцевого самоврядування Анатолія Матвієнка на засідання прибули тільки другі особи МВС та СБУ, повідомляє прес-служба "Собору".

Водночас, на спільне засідання трьох комітетів з власної ініціативи з’явилося чимало депутатів "більшості", які своїми діями прагнули не так з’ясувати істину щодо ганебних подій у Донецьку 31 жовтня, як дедалі більше загострити атмосферу.

Член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич, зокрема, заявив представникам опозиції: "Ви боретеся за владу, але вам її ніхто не віддасть", - говориться в прес-релізі.

Матвієнко наголосив, що "донецьке питання" є для української опозиції вкрай принциповим, оскільки "законотворча робота практично втрачає свій зміст тоді, коли виконавча влада зухвало порушує ухвалені парламентом закони".

Засідання комітетів відбулося за розпорядженням голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування