Дно біля Тузли поглиблять негайно. За 2 мільйони гривень

Понеділок, 10 листопада 2003, 16:54
Державне об'єднання "Укрморпорт" вирішило надати Керченському морському порту і Чорноморсько-Азовському виробничо-експлуатаційному об'єднанню морських шляхів 2 мільйони гривень для робіт з інженерного захисту острова Тузла та невідкладних днопоглиблювальних робіт в районі Керч-Єникальского судохідного каналу.

Як повідомив прес-секретар "Укрморпорту" Роман Хіміч, рішення державного об'єднання, до якого входять усі морські порти України, надати фінансову допомогу пов'язане із зміною гідрологічної ситуації у Керченськії протоці, яка була спричинена будівництвом російської дамби в бік Тузли.

Ця споруда, за його словами, майже вдвічі зменшила ширину протоки, внаслідок чого різко зросла швидкість течії, яка почала розмивати острів, що складається з піску, передає "Німецька хвиля".

Крім того, збільшилося замулювання Керч-Єникальского судохідного каналу, і тому керченські портовики та Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне об'єднання морських шляхів, які його обслуговують, змушені додатково витрачати значні кошти на розчистку каналу.

Керівництво Керченського порту вже повідомляло, що збитки підприємства внаслідок будівництва росіянами дамби сягнули майже мільйона гривень. До речі, як повідомив Роман Хіміч, приблизно таку суму за рік платять російські судна за транзитний прохід Керч-Єникальским каналом.

***

В той же час, члени Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо забезпечення парламентського контролю над режимом державного кордону у районі острова Коса Тузла в п'ятницю відбувають на острів.

Про це повідомив член "Нашої України" В’ячеслав Кириленко, передає прес-служба блоку. Він зазначив, що до групи увійдуть троє-п’ятеро депутатів та експертів, які перебуватимуть на Тузлі два дні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News