Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС вимагає в Руху матеріали по смерті Чорновола

Понеділок, 10 листопада 2003, 17:53
Міністерство внутрішніх справ звертається до керівництва Народного Руху України з вимогою надати всі наявні матеріали, що містять додаткову інформацію в справі про загибель лідера НРУ В'ячеслава Чорновола.

Про це говориться в спеціальному коментарі центра суспільних зв'язків МВС України, розповсюдженому в понеділок.

"Днями деякі засоби масової інформації поширили повідомлення, у якому з посиланням на висновки створеної Народним Рухом України комісії ставляться під сумнів результати розслідування органами внутрішніх справ факту загибелі під час дорожньо-транспортного випадку в березні 1999 року лідера НРУ, народного депутата України Чорновола.

Стверджується, зокрема, що в розпорядженні комісії маються численні докази, що нібито свідчать про загибель згаданого політика "внаслідок спланованої акції", - говориться в повідомленні ЦСЗ.

"Нагадаємо зі свого боку, що кримінальну справу за фактом дорожньо-транспортної пригоди, під час якої загинув народний депутат України В'ячеслав Чорновіл, було порушено 26 березня 1999 року за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 215 Кримінального кодексу України. Тобто йдеться саме про злочин, а не випадкове ДТП", - підкреслюється в повідомленні.

У ЦСЗ нагадують, що створеною оперативно-слідчою групою в складі представників прокуратури і Служби безпеки України досліджувався ряд версій, у тому числі ймовірність терористичного акту.

"Після проведення всього комплексу оперативно-слідчих заходів було доведено, що цей дорожньо-транспортний випадок трапився внаслідок порушення правил дорожнього руху. Тому слідчий СБУ виніс постанову про відмовлення в порушенні кримінальної справи в частині ймовірного замаху на теракт або убивство", - говориться в повідомленні.

У коментарі ЦСЗ відзначається, що після ряду заяв близьких Чорновола і його однопартійців з ініціативи МВС скасовувалися постанови про припинення кримінальної справи і проводилися додаткові розслідування. Однак нових фактів виявлено не було.

"Таким чином, своїми невмотивованими претензіями представники Народного Руху України, на жаль, не сприяють утвердженню істини у цій справі, а лише безпідставно сіють недовіру до правоохоронних органів", - підкреслює ЦСЗ.

"З метою припинення будь-яких спекуляцій навколо трагедії, що сталася з Чорноволом, МВС України офіційно звертається до керівництва Народного Руху з вимогою надати органам внутрішніх справ всі наявні у нього матеріали, що містять додаткову інформацію у цій справі. Про результати їх всебічного вивчення через ЗМІ буде повідомлено широку громадськість", - заявляють у МВС.

Як повідомлялося, 2 листопада голова слідчої комісії Руху Микола Степаненко заявив на засіданні центрального проводу партії, що смерть Чорновола була спланованою. Він повідомив, що комісія має свідчення про причетність до організації автоаварії, в якій загинув політик, високопосадових керівників МВС.

Читайте також:

"Рух" з'ясував, що Чорновола вбили керівники МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування