У парламент спробують викликати силовиків. Після чого його знову заблокують

Понеділок, 10 листопада 2003, 19:02
Верховна Рада України у вівторок визначиться в питанні про заслуховування інформації керівників силових структур і створення тимчасової слідчої парламентської комісії для розслідування подій 31 жовтня в Донецьку.

Таке рішення було ухвалено в понеділок на засіданні лідерів фракцій і груп у голови парламенту.

Як повідомив по закінченні засідання прес-секретар голови Верховної Ради Ігор Сторожук, на голосування будуть винесені, зокрема, пропозиції заслухати інформацію міністра внутрішніх справ, голови Служби безпеки України і міністра освіти і науки, а також створити тимчасову слідчу комісію парламенту в зв'язку із ситуацією в Донецьку.

За словами прес-секретаря, на голосування також буде поставлена пропозиція заслухати інформацію робочої групи, створеної на основі трьох парламентських комітетів, якій було доручено зібрати інформацію і матеріали про донецькі події.

"Голова Верховної Ради доклав великих зусиль для того, щоб створити ситуацію, яка б унеможливила блокування роботи Верховної Ради", - підкреслив Сторожук.

Він також додав, що закрите засідання парламенту, яке пропонували провести депутати у вівторок, проводитися не буде.

Лідер фракції Соцпартії Олександра Мороз в інтерв'ю журналістам повідомив, що, на його думку, рішення може бути не прийнято.

"Більшість одержала чітку вказівку жодним чином не випускати на трибуну Верховної Ради представників силових відомств", - сказав Мороз.

За його словами, представники більшості виступають навіть проти того, щоб заслухати інформацію робочої групи, створеної на основі трьох комітетів, оскільки розуміють, що в такому випадку може бути створена тимчасова слідча комісія парламенту, яка буде "докопуватися до істини".

"Усі керівники фракцій сьогодні висловлюють волю адміністрації, і, мабуть, завтра вони цю волю передадуть своїм депутатам", - сказав Мороз.

Член фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник підкреслив, що фракція наполягає на заслуховуванні в парламенті інформації керівників силових відомств по подіях у Донецьку. Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде його фракція блокувати роботу парламенту у випадку неухвалення цього рішення, депутат сказав: "Ми будемо домагатися розгляду цього питання".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

БІЛЬШІСТЬ НІКОЛИ НЕ ПОГОДИТЬСЯ НА ВИМОГИ ЮЩЕНКА



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування