"Нашоукраїнці" доведуть у суді, що п’яними були не вони, а комуністи

Вівторок, 11 листопада 2003, 10:03
Члени фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук та Євген Червоненко мають намір звернутися до суду з приводу офіційної заяви Міністерства внутрішніх справ стосовно сумських подій в офісі міського комітету Комуністичної партії.

Зокрема, депутат Катеринчук повідомив, що заява МВС "не відповідає дійсності". "Це спланована провокація проти "Нашої України", в яку цього разу втягнуто МВС", - передає слова Катеринчук прес-служба "Нашої України".

Катеринчук має намір звернутися до суду щодо захисту честі та гідності, а також з позовом на МВС щодо розповсюдження недостовірної та завідомо неправдивої інформації.

Депутат заявив, що готовий надати відеоплівку співробітникам МВС, яке вже зробило висновки і виступило з офіційною заявою за звітом сумських міліціонерів.

Також він зауважив, що центральні телевізійні канали, керуючись принципами професійної етики, мають подати альтернативну точку зору з приводу подій в Сумському міськкомі КПУ – коментарі народних депутатів "Нашої України" - та продемонструвати оперативну зйомку.

Катеринчук зауважив, що "не було висновків медичної експертизи для тверджень чергового наряду міліції про те, що від нардепів відчувався запах спиртного", як було зазначено в офіційній заяві МВС.

Коментуючи події в сумському міськкомі КПУ, народний депутат сказав, що "не буде давати оцінки діям комуністів, оскільки це внутрішня справа партії".

Катеринчук повідомив, що в офісі сумських комуністів були не три, а чотири нардепи – він, Павло Качур, Петро Ющенко та Євген Червоненко.

Крім того, міліцію викликали не власники офісу, а народні депутати, які стали свідками того, як перший секретар сумського міськкому КПУ Анатолій Федянкін та його колеги писали плакати з образами на адресу Віктора Ющенка та "Нашої України" на кшталт "Ющенко – нацист", "Ющенко – ставленик США" тощо.

На вимогу народних депутатів в офіс міськкому КПУ прибули слідчі оперативної групи, які склали протокол та взяли пояснювальні записки у авторів плакатів, які зізналися, що перебувають в стані алкогольного сп’яніння і визнали, що саме вони є авторами плакатів з образами на адресу лідера "Нашої України".

У свою чергу Євген Червоненко назвав заяву МВС "єзуїтською брехнею".

"Заява ставить всі події, які відбувалися у суботу в сумському міському осередку КПУ, з ніг на голову", – зазначив Червоненко.

За його свідченням, "все відбувалося з точністю навпаки", і все це зафіксовано на відеоплівку.

Євген Червоненко каже, що "події в Донецьку та Сумах говорять про одне: правоохоронні органи, які мають керуватися виключно законом, втягнуті в політичні ігрища."

Народний депутат обурений тим, що Центр громадських зв’язків МВС поширює неправдиву інформацію та ігнорує такі факти, як порубані сокирами 81 шина автобусів Конотопського АТП, застосування димових шашок та петард провокаторами під час мітингу на центральній площі Сум, брутальну листівку з закликами до фізичного знищення Віктора Ющенка.

Коментуючи дії комуністів, він зазначив, що засуджує написання плакатів антиконституційного змісту. При цьому він підкреслив, що нічого не має проти ідеології Компартії, і його дід теж був комуністом.


Читайте також:

П'яні Ющенко, Червоненко і Катеринчук вчинили дебош у КПУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування